Το οικονομικό κέντρο της Σαγκάης στην Κίνα εξέδωσε χθες, Κυριακή, ένα νέο πρόγραμμα βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, με έμφαση στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα, η Σαγκάη θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τις ψηφιακές υπηρεσίες για την καταχώριση των επιχειρήσεων, ενώ θα οργανώσει μία ενοποιημένη ψηφιακή πλατφόρμα για τις υπηρεσίες του δημοσίου, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Η Σανγκάη διαθέτει το λιμάνι με τη μεγαλύτερη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα συνεχίσει να μειώνει το χρόνο διεκπεραίωσης των απαραίτητων ελέγχων στα τελωνεία της.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, 2,25 εκατομμύρια νέες επιχειρήσεις και φορείς που ασχολούνται με το εμπόριο ιδρύθηκαν στην Σαγκάη, καταγράφοντας μία αύξηση 52,7% σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία.

Το 2020, η Κίνα βρίσκονταν στην 31η θέση της αξιολόγησης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών, έναντι της 78ης θέσης στην οποία βρίσκονταν το 2018.

Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή πορείας για την ΑΚΤΩΡ: Το deal με Wade Adams – Κούτρα και η αποεπένδυση από τις κατασκευές για Reggeborg και Motor Oil

Το «avatar Βενιζέλος», ο Αβραμόπουλος, η προσφορά Κούτρα και το σχέδιο Χόλτερμαν για την Αττική Οδό

Η μεγάλη επιστροφή της ελληνικής βιομηχανίας με το Ταμείο Ανάκαμψης