Μειώθηκαν για ακόμα μια φορά οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Κίνας, ωστόσο η μηνιαία υποχώρησή τους ήταν λιγότερο απότομη από ό,τι αναμενόταν.

Οι εξαγωγές σε όρους δολαρίου ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,8% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η εκτίμηση δημοσκόπησης του Reuters έκανε λόγο για πτώση 9,2%.

Οι εισαγωγές σε όρους δολαρίου ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,3% τον Αύγουστο σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, καλύτερα από την πτώση 9% που προέβλεπε το Reuters.

Οι εισαγωγές μειώνονται κάθε μήνα το 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι εξαγωγές έχουν μειωθεί σε ετήσια βάση για κάθε μήνα από τον Απρίλιο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για κινεζικά προϊόντα μειώνεται.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ σε όρους δολαρίου μειώθηκαν κατά 9,5% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καλύτερα από την πτώση άνω του 20% σε καθέναν από τους δύο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC από επίσημα στοιχεία στα οποία αποκτήθηκε πρόσβαση μέσω της Wind Information.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,9% τον Αύγουστο σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, μια βελτίωση από τη διψήφια πτώση του Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας σε επίπεδο μεμονωμένης χώρας. Η Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας σε περιφερειακή βάση.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Νοτιοανατολική Ασία μειώθηκαν κατά 13,3%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6,1% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία. Και τα δύο στοιχεία σημείωσαν βελτίωση σε σχέση με τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμη

Φοιτητική κατοικία: «Κλειδί» τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια για την Εφορία

Το όνειδος και οι ευθύνες για τον φόνο στο πλοίο, Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μόνο ομιλία και συνέντευξη, ο Αντρέα, η Κλαούντια και η Avramar

Αν. Ανδρεάδης (Sani/ Ikos): Η πρόβλεψη για πάνω από 20 δισ. τουριστικές εισπράξεις φέτος και το στρατηγικό ρίσκο για το 2024

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ