Η χρηματοοικονομική αστάθεια αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από τον πληθωρισμό  το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το στέλεχος της Wells Fargo Securities, Μάικ Σουμάχερ, ο οποίος υποστήριξε πως οι κεντρικοί τραπεζίτες κάνουν λάθη όταν υπολογίζουν τις επιπτώσεις της σύσφιξης της νομισματικής τους πολιτικής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην εκπομπή «Fast Money» του CNBC, «η Fed δεν έχει δώσει αρκετή βάση στο γεονός του πόσο τα περιορισμένα επίπεδα χρηματοδότησης επηρεάζουν τη γενικότερη οικονομία. Δε γνωρίζουμε ακόμα εάν η Fed έχει προχωρήσει σε υπερβολική σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής αυτή τη στιγμή, γι αυτό και παρατηρούμε τη μεταβλητότητα αυτή στις αγορές, είτε πρόκειται για τις αγορές μετοχών είτε για αυτές των ομολόγων. Οι αναλυτές προσπαθούν να βγάλουν ακόμα άκρη».

Ο Σουμάχερ, πάντως, υποστηρίζει πως όσο ο χρηματοοικονομικός τομέας καταφέρνει να αποφεύγει την δημιουργία ύφεσης, τόσο η Fed θα κρατάει τα επιτόκιά της υψηλά, δεδομένου του ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλότερα από το αναμενόμενο επίπεδα.

«Αν και δεν είμαστε σίγουροι για τις μελλοντικές αποφάσεις των στελεχών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, βάσει των εκτιμήσεών μας η Fed θα προχωρήσει σε μία μόνο επιπλέον αύξηση των επιτοκίων της. Θα μας εξέπληττε εάν η FOMC αποφάσιζε για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων πέραν της επόμενης συνεδρίασης», συμπλήρωσε ο Σουμάχερ.

Διαβάστε ακόμη:

Απότομη «βουτιά» για τη μετοχή της Deutsche Bank – Εκτοξεύονται τα CDS (upd)

Δημήτρης Κοντομηνάς: Το μυθικό κτήμα στην Αργολίδα «αναζητά» αγοραστή – Αντίστροφη μέτρηση για τον πλειστηριασμό (pics)

Goldman Sachs: Τιμή – στόχος οι 1.075 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη – Ελκυστική η αποτίμηση του Χ.Α.