Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), διοργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Covid-19 και Αγορά Εργασίας: Επιπτώσεις, αντιδράσεις και προκλήσεις πολιτικής”. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 και ώρα 16:00-17:30.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο Δημήτρης Κατσίκας, Κύριος Ερευνητής και Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Οικονομίας και Υπότροφος της Ερευνητικής Έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» του ΕΛΙΑΜΕΠ, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Stein Gjendem, Αναπληρωτής Πρέσβης της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα. Η Δάφνη Νικολίτσα, Επιστημονική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Kristin Alsos, Διευθύντρια Ερευνών στο Fafo Research Foundation της Νορβηγίας θα παρουσιάσουν ευρήματα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας και τις ακολουθούμενες πολιτικές για την ανάσχεσή τους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σχολιασμός από τους Μιχάλη Αργυρού, Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείο Οικονομικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Roger Bjørnstad, Επικεφαλής Οικονομολόγου της Νορβηγικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Η συζήτηση θα εστιάσει στην Ελλάδα και τις Σκανδιναβικές χώρες (με έμφαση στη Νορβηγία), καλύπτοντας ωστόσο και τις γενικότερες αλλαγές και προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στην αγορά εργασίας διεθνώς. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Απασχόληση των Νέων και Ισότητα των Φύλων: Κινητοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα”, το οποίο υλοποιείται με τη στήριξη του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) 2014-2021.
Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ και στους επίσημους λογαριασμούς του ΕΛΙΑΜΕΠ στο YouTube και στο Facebook.

Διαβάστε ακόμη:

DBRS: Νέες αυξημένες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 

Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: Παράταση για τις αιτήσεις έως τις 24 Ιουνίου

Toν Σεπτέμβριο «κλείνει» και η επένδυση στην Αφάντου