Θετικά κρίνει τη συζήτηση της υπουργικής απόφασης για τα απογευματινά χειρουργεία στα Δημόσια Νοσοκομεία το Επαγγελματικό Συμβούλιο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Επιπλέον, επισημαίνει πως αναμένει το σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης για να συμβάλλει με παρατηρήσεις στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή του μέτρου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε Νοσοκομείου.

Η επιστολή στον Υπουργό Υγείας αναφέρει:

Το Επαγγελματικό Συμβούλιο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, κατά την συνεδρίασή του στις 6/2/2024 ομόφωνα θεώρησε θετική κατ’ αρχήν, την συζήτηση της επικείμενης υπουργικής απόφασης για τα απογευματινά χειρουργεία στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι στόχοι του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων είναι:

Α) Η αποσυμφόρηση της λίστας πολύμηνων αναμονών ασθενών στα μεγάλα Νοσοκομεία προς όφελος των ασθενών. Οι ασθενείς που δεν επιλέγουν τα απογευματινά χειρουργεία ευνοούνται επίσης από αυτή την αποσυμφόρηση.

Β) Η αύξηση του εισοδήματος των νοσοκομειακών ιατρών, νοσηλευτών τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού που θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία

Γ) Δημιουργία εσόδων για το Νοσοκομείο.

Δ) Αύξηση του αριθμού των επεμβατικών πράξεων και χειρουργείων των δημοσίων νοσοκομείων συνεπάγεται βελτίωση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων ιατρών ( Η συμμετοχή των ειδικευόμενων ιατρών σε μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων θεωρείται από τα βασικά κριτήρια επάρκειας της εκπαίδευσης των ειδικευομένων).

Ε) Τρόπος προσέλκυσης στο ΕΣΥ διακεκριμένων χειρουργών που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αναμένουμε το σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης για να συμβάλουμε με παρατηρήσεις στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή του μέτρου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε Νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Οι υψηλές τιμές της σοκολάτας δεν πτοούν τους ερωτευμένους (pics)

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρή κερδοφορία κατά το δ’ τρίμηνο – Μείωση 50% στον δείκτη ΝΡΕs+

Λευκός καπνός στις 5 Απριλίου για την εξαγορά της Eagle Bulk από την Star Bulk

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ