Ελλάδα

Εύβοια: Η ΔΕΗ θα χρηματοδοτήσει έργα για αποκατάσταση και αναδάσωση

  • newsroom


Τη συμφωνία της ενέργειας επισφράγισαν σε συνάντησή τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης

Σιγά-σιγά αρχίζουν και ανακοινώνονται πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει και αυτή της ΔΕΗ, η οποία θα χορηγήσει 3 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης στις πυρόπληκτες περιοχές.

Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, η χορηγία θα διατεθεί απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς.

Η συγκεκριμένη ενέργεια συζητήθηκε και συμφωνήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης, και θα πιστοποιηθούν από το υπάρχον μόνιμο αλλά και το εποχικό προσωπικό που θα προσληφθεί στις Δασικές Υπηρεσίες για την κάλυψη των έκτακτων και επειγουσών αυξημένων αναγκών.

Διαβάστε ακόμη:

Όλα τα βλέμματα στο Τζάκσον Χολ: Θα «πατήσει το κουμπί» του tapering ο Τζερόμ Πάουελ;

Έλλειψη 90.000 ναυτικών έως το 2026 για την παγκόσμια ναυτιλία

Πλειστηριασμοί: Το… ασφαλτάδικο, τα catamaran που έμειναν στα αζήτητα και το τάνκερ των $14 εκατ. (pics)