Έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας σε δομές της Κιβωτού στον Κολωνό πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, αναζητώντας δύο χρηματοκιβώτια αλλά και το περιεχόμενο της θυρίδας το οποίο φέρεται να «σήκωσε» στενό συγγενικό πρόσωπο του ιερέα λίγο πριν αλλάξει το διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου». Οι Αρχές ερεύνησαν το χώρο που διέμενε ο πατέρας Αντώνιος με την πρεσβυτέρα κι αν χρειαστεί η έρευνα των αστυνομικών θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα σπίτια του πατέρα Αντωνίου στην Αττική.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου και για άλλο παιδί

Η ασφάλεια του Βόλου μετά από εισαγγελική παραγγελία ερευνά την περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού που μένει μέχρι και σήμερα στο Βόλο. Ασέλγεια, η οποία φέρεται να έγινε από το ίδιο άτομο το οποίο κατηγορείται και για τις υπόλοιπες ασέλγειες στην «Κιβωτό του Κόσμου». Η ασφάλεια του Βόλου προσπαθεί να εντοπίσει το αγοράκι το οποίο κακοποιήθηκε, ενώ ταυτόχρονα ερευνά αν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά κι άλλα παιδιά από το ίδιο στέλεχος στη δομή του Βόλου. Αυτή είναι μια έρευνα η οποία προέκυψε μετά από τις αρχικές καταγγελίες.

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας

Σε δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του αλλά και μελών της οικογένειάς του προχώρησε η Οικονομική Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Υπάρχουν υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και δεσμεύονται οι λογαριασμοί για όσο διαρκέσει αυτή η έρευνα. Οι υπόνοιες προέκυψαν από καταθέσεις που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κάποιες από αυτές φαίνεται να μην προέρχονται από μόνιμα εισοδήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr