Ελλάδα

Μετακινήσεις: Τι αλλάζει – Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί – Πότε φοράμε μάσκα

  • newsroom


Πότε επιτρέπεται η υπέρβαση του ορίου για τους επιβαίνοντες - Τι προβλέπεται για τους μαθητές, τους ανήλικους και τα άτομα που χρήζουν βοήθειας

Αυξήθηκε ο αριθμός των επιβαινόντων σε ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων για την εξάπλωση του Covid-19, ωστόσο παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας προσώπου με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση ο αριθμός των επιβατών στα αυτοκίνητα και ταξί αυξάνεται σε τρεις από δύο (πλέον του οδηγού).

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει:

  • Μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ (επιβατικά δημόσιας χρήσης) οχήματα και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ (επιβατικά ιδιωτικής χρήσης) οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.
  • Μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.
  • Μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.
  • Σε μη αστικές περιοχές ωστόσο για τη μετακίνησή τους με ταξί από και προς το σχολείο επιτρέπονται έως τέσσερις μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας εντός των οχημάτων παραμένει. Εξαιρούνται της υποχρέωσης μόνο οι σύζυγοι, οι συμβιούντες και οι συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Επιπλέον η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Διαβάστε ακόμα:

Learjet: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό αεροσκάφος – Γιατί δεν είναι πια «βολικό» για τα νέα δεδομένα

Αγγελική Οικονόμου: H μεγάλη πρόκληση της Νίκας και η «καραμπόλα» της  Chipita

Κρουαζιέρα: Πρωτοστατεί στην αναγέννηση του τουρισμού στην Ευρώπη