Το αίτημά τους για αυξήσεις και αναπροσαρμογή των τιμολογίων εξαιτίας των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και της αλματώδους αύξησης των τιμών στα καύσιμα, έθεσαν οι αυτοκινητιστές ταξί στον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη το προεδρείο του ΣΑΤΑ.

Στη δίωρη συζήτηση, αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου, με τις απαντήσεις από πλευράς υπουργείου να αναμένονται σε διάστημα 15 ημερών.

Σε θεσμικό επίπεδο συζητήθηκε η απαίτηση του κλάδου να προστατευτεί ο Ν.4530/2018 και να βελτιωθεί σε όσα σημεία απαιτείται (ειδικά σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές πλατφόρμες και τον τρόπο λειτουργίας τους).

«Θέλουμε ξεκάθαρο και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμό των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και συστηματικό έλεγχο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Ε.Ι.Χ».

Σε ό,τι αφορά την ταξινόμηση επταθέσιων – εννιαθέσεων οχημάτων ως ταξί στην Περιφέρεια Αττικής, ζητήθηκε να γίνει με σύνεση και μέτρο και αφού εξασφαλιστεί από την πλευρά της Πολιτείας ότι θα σταματήσει η υποκλοπή έργου από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, οι αυτοκινητιστές εξήγησαν στον κ. Παπαδόπουλο ότι στην παρούσα φάση είναι ασύμφορη η επαγγελματική χρήση του ηλεκτρικού ταξί λόγω της ελάχιστης επάρκειας μπαταρίας και του υψηλού κόστους αγοράς του οχήματος.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι σε διάστημα δεκαπέντε ημερών θα απαντήσει σε όλα τα παραπάνω ζητήματα.

«Ως διοίκηση πιστεύουμε και υιοθετούμε τον ειλικρινή διάλογο. Θεωρούμε ότι αυτή η συνάντηση είναι η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Δημόσια Αρχή που έχει υπό την εποπτεία της την λειτουργία των Ε.Δ.Χ Ταξί», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

Διαβάστε ακόμη:

«Μύλος» με τα υπερκέρδη, πάνω από 400 εκατ. ευρώ η χασούρα της ΔΕΗ από τα σταθερά τιμολόγια

Πώς θα καλυφθεί το κενό στην αγορά εταιρικών ομολόγων – 3+1 εναλλακτικές για ενίσχυση της ρευστότητας (πίνακας)

Το δράμα των αγορών, οι αγωγές για Ρεβυθούσα, οι (άλλοι) Άραβες του Αστέρα Βουλιαγμένης και οι φήμες για Βιοχάλκο