Ξεκίνησε η διενέργεια και καταχώρηση των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή, από τα φαρμακεία της χώρας. Το αντιγριπικό εμβόλιο παρέχεται δωρεάν και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης έναντι της γρίπης, είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί έγκαιρα, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας» υπενθυμίζει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου με χρόνια ή/και σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και όσοι φροντίζουν άτομα που ανήκουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες, καλούνται να εμβολιαστούν, προκειμένου να θωρακίσουν την υγεία τους.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν χθες τις οδηγίες που απέστειλε η ΗΔΙΚΑ για την είσοδο και την καταγραφή των πολιτών που μπορούν να εμβολιαστούν στο Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού και η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά.

Αναμένεται, ωστόσο, εντός των ημερών, νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής, μετά από τις προτάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να κάνετε αίτηση για το Market Pass – Τέλος Φεβρουαρίου η πρώτη πίστωση (vid)

Goldman Sachs: Τι σημαίνει για την Ευρώπη η απόφαση για το φυσικό αέριο

S&P: Αναβάθμιση της MYTILINEOS σε ΒΒ με θετικό outlook – Πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα