Ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από σχεδόν 100% ΑΠΕ θα πουλά η Nissan στο προσωπικό της στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ουδετερότητα του άνθρακα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα διάθεσης ενέργειας θα απευθύνεται αρχικά στους υπαλλήλους που ζουν στην περιοχή του Κάντο και θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Με βάση τα αποτελέσματα πραγματικών δοκιμών που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα, η Nissan θα προσδιορίσει τον ιδανικό επιχειρηματικό συνεργάτη για να προσφέρει ελκυστικά πακέτα τιμολόγησης ενέργειας στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων της, όπως το Nissan LEAF και το Nissan Ariya.

Η Nissan ξεκίνησε το 2019 την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω επιλεγμένων αντιπροσωπειών, για την προώθηση της οικιακής φόρτισης από χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων.

Με στόχο τη μελλοντική διαχείριση ενέργειας που βασίζεται στα ηλεκτρικά οχήματα, η ιαπωνική εταιρεία συμμετέχει επίσης σε διάφορα πεδία δοκιμών, στην κατεύθυνση ανάπτυξης συνεργασιών με εταιρείες ενέργειας. Όλα αυτά, όταν στα πλάνα της εταιρείας είναι να γίνει ουδέτερη από άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Ήδη η Nissan διαμορφώνει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες αποθήκευσης των υψηλής χωρητικότητας μπαταριών από τα EV που κατασκευάζει.

Διαβάστε ακόμη

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το σχέδιο εξυγίανσης προωθείται για υπογραφή σε ΥΕΘΑ / ΠΝ και τράπεζες

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ο Άγιος Βασίλης χωρίς Ρούντολφ αλλά με σκάφος της SpaceX (vid)

ΠΟΥ: Καμία χώρα δεν μπορεί να βγει από την πανδημία μόνο με την τρίτη δόση εμβολίου