Την εικόνα της Βραζιλίας ως απλό καταφύγιο για τους λιγοστούς παραθεριστές, επιθυμούν να αλλάξουν οι αξιωματούχοι του τουρισμού της χώρας, φιλοξενώντας του χρόνου, τις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα στην πόλη Μπελέμ, στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Η επόμενη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών, θα επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών με στόχο να επιβραδυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η εν λόγω σύνοδος κορυφής αναμένεται να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Βραζιλίας ως οικοτουριστικού προορισμού και να επιφέρει αύξηση στα ταξίδια στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και σε άλλες περιοχές που προσφέρουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Σέλσο Σαμπίνο.

Να σημειωθεί πως μόνο το 9% των σημερινών επισκεπτών στη Βραζιλία είναι οικοτουρίστες, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις τουρίστες έρχονται για τον ήλιο και τη θάλασσα.

«Ο τουρισμός είναι απαραίτητος για τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των δασών, φέρνοντας την απαραίτητη οικονομική ανάπτυξη για τους τοπικούς κατοίκους», είπε.

Μάλιστα ο τουρισμός συνεισφέρει στη χώρα λιγότερο από το 8% του ΑΕΠ, τη στιγμή που στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Δομινικανή Δημοκρατία, ξεπερνά το 20%.

Ο Σ. Σαμπίνο εργάζεται για την επέκταση των πτήσεων προς τη Βραζιλία και θα βρίσκεται στην έκθεση Seatrade Cruise Global στο Μαϊάμι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Βραζιλίας.

Διαβάστε ακόμη

Ξεψαχνίζουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για αδήλωτα εισοδήματα

ΕΣΕΚ: Αυξάνεται η διείσδυση των ΑΠΕ – «Απαγορευτικό» σε υδρογόνο-βιομεθάνιο

Zeljko Batistic: Το δίκτυο oπτικών ινών της United Group ξεπερνά τα 73.000 χλμ.,το μεγαλύτερο στη ΝΑ Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ