Η «μάχη» της Amazon κατά των απομιμήσεων στην πλατφόρμα έκλεισε το έτος που μας πέρασε με την κατάσχεση επτά εκατομμυρίων προϊόντων παγκοσμίως, ένα εκατομμύριο περισσότερα από το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας. Ο κολοσσός του λιανεμπορίου εντόπισε 700.000 απόπειρες δημιουργίας νέων πλαστών λογαριασμών, σε σύγκριση με έξι εκατομμύρια προσπάθειες το 2020.

Στην Έκθεσή της για την Προστασία της Επωνυμίας, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου δηλώνει ότι από τη δημιουργία της Μονάδας Καταπολέμησης της Παραχάραξης Εγκλημάτων της Amazon (CCU) έχει καταδιώξει περισσότερους από 21.000 κακόβουλους παράγοντες μέσω αγωγών και ποινικών παραπομπών στις αρχές επιβολής του νόμου.

«Το 2023, η Amazon ενίσχυσε τη διασυνοριακή της συνεργασία κατά της απομίμησης με επωνυμίες και κινεζικές αρχές επιβολής του νόμου, η οποία οδήγησε σε περισσότερες από 50 επιτυχημένες ενέργειες επιδρομής με περισσότερα από 100 άτομα που εντοπίστηκαν και κρατήθηκαν για ανάκριση, πολλά από τα οποία είναι κατασκευαστές, προμηθευτές ή διανομείς απομιμήσεων προϊόντων», αναφέρει στο έγγραφο ο Dharmesh Mehta, αντιπρόεδρος της Amazon.

Η Amazon εξηγεί ότι η ομάδα καταπολέμησης της απάτης αποτελείται από 15.000 υπαλλήλους και επένδυσε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο το 2023. Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτές οι προσπάθειες έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Ο πολλαπλασιασμός των απομιμήσεων σε διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών δημιουργεί δυσπιστία μεταξύ των καταναλωτών, αλλά εκθέτει επίσης τις εταιρείες τεχνολογίας στον κίνδυνο να λογοδοτήσουν για πιθανά εγκλήματα που διαπράττονται στους ιστότοπούς τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεκόρ στις μεταβιβάσεις ακινήτων παρά την άνοδο των τιμών στην κτηματαγορά

Κάζακς (ΕΚΤ): Ο Ιούνιος είναι μια καλή στιγμή για μείωση επιτοκίων

Χάρης Βαφειάς: Ρεκόρ όγκου συναλλαγών έκανε η C3is στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ