Την εκτίμηση ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Entersoft και φέτος θα είναι ιδιαίτερα υψηλοί παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εξέφρασε χθες ενώπιον της ΓΣ των μετόχων της Entersoft ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αντώνης Κοτζαμανίδης υπογραμμίζοντας τη διατήρηση της μέχρι τώρα πετυχημένης στρατηγικής, δηλαδή της οργανικής ανάπτυξης, των νέων προϊόντων αλλά και νέων εξαγορών τόσο σε Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

«Το 2021 ήταν μία σημαντική χρονιά για εμάς από πολλές απόψεις και φαίνεται ήδη απ’ τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου που η ανοδική πορεία συνεχίζεται με δυναμικό τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Κοτζαμανίδης.

«Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου προήλθε και στο προηγούμενο τρίμηνο από οργανική ανάπτυξη, σημειώνοντας μία αύξηση 22% σε σχέση με πέρυσι», σημείωσε παραπέμποντας στις πρόσφατες ανακοινώσεις της εισηγμένης εταιρείας. Ο κ. Κοτζαμανίδης παρουσίασε τις στρατηγικές κινήσεις που έκανε η εισηγμένη το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Τέλος έτους δημιουργήσαμε υποκατάστημα στην Πάτρα προκειμένου να αναπτύξουμε ομάδα υλοποίησης έργων, κάτι που εντάθηκε μετά και την εξαγορά της Log On στα τέλη της περασμένης χρονιάς καθώς δημιουργήθηκε και στη Λάρισα ένας τέταρτος πόλος της εταιρείας. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να μειώσουμε τον γνωστό κίνδυνο για τις εταιρείες πληροφορικής στην αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού. Και έτσι να ανταποκριθούμε στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει», σημείωσε σχετικά.

«Παράλληλα προχωρούμε σε απλοποίηση της δομής του ομίλου ώστε να προωθήσουμε συνέργιες και να ενοποιήσουμε θυγατρικές που αποκτήθηκαν. Έτσι, τον Ιούνιο θα απορροφήσουμε τις Retail-Link, Optimum και Log On προσπαθώντας να διευρύνουμε ρυθμούς ανάπτυξης που ήδη φαίνονται πολύ θετικοί», πρόσθεσε.

Στιγμιότυπο απ’ τη χθεσινή ΓΣ των μετόχων που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά

Υπογράμμισε δε πως παρά την δυσχερή διεθνή συγκυρία, τα μεγέθη της εταιρείας συνεχίζονται να διευρύνονται σημαντικά, αν και δεν έκρυψε πως ναι μεν ο τεχνολογικός κλάδος δεν επηρεάζεται άμεσα, εν τούτοις μπορεί να επηρεαστούν οι πελάτες του. Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας μάλιστα το γεγονός πως «ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα μέσω του νέου ΕΣΠΑ», κάτι που ο ίδιος εκτιμά ότι θα γίνει στα τέλη Μαϊου.

«Φέτος η εικόνα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές μας επιδόσεις θα είναι λίγο διαφορετική. Πέρυσι ξεκινήσαμε στο α’ τρίμηνο με μία αύξηση του κύκλου εργασιών 52% που τελικά έκλεισε σε επίπεδο συνόλου χρονιάς γύρω στο 45%. Φέτος λοιπόν η χρονιά θα κινηθεί αντίστροφα. Ξεκινήσαμε με ένα +22% στο α’ τρίμηνο και ελπίζουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ενταθεί τους προσεχείς μήνες, με δεδομένο κιόλας ότι θα ενεργοποιηθούν και έργα απ’ το νέο ΕΣΠΑ.

Επομένως πιστεύουμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης που έχουμε είναι διατηρήσιμοι. Δεν είναι κάτι συγκυριακό όλο αυτό. Η ‘όρεξη’ των ελληνικών αλλά και των ρουμάνικων επιχειρήσεων για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό μεγαλώνει», υπογράμμισε.

Εκτίμησε δε ότι το λανσάρισμα στο τέλος της χρονιάς δύο νέων προϊόντων, για την ανάπτυξη των οποίων έχει επενδύσει η Entersoft την τελευταία διετία, θα ενισχύσουν έτι περαιτέρω την πορεία της εταιρείας. «Το ένα αφορά συστήματα μισθοδοσίας και το δεύτερο συστήματα διαχείρισης ecommerce, στην αρχή για Β2Β και εκτιμούμε το 2023 θα επεκταθεί και σε Β2C».

Ο κ. Κοτζαμανίδης επίσης επανέλαβε τη διάθεση για νέες εξαγορές, αφού όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση του newmoney «οι συζητήσεις με εταιρείες είναι διαρκείς αναζητώντας τις κατάλληλες ευκαιρίες» τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Ρουμανία. Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι ώριμο ώστε να ανακοινωθεί.

Νωρίτερα είχε τονίσει πως η Entersoft διατηρεί και ικανά ταμειακά διαθέσιμα αλλά και καλές σχέσεις με τις τράπεζες ώστε να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει εξαγορές. Στη χθεσινή ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, όπου συμμετείχαν μέτοχοι που κατείχαν το 70,99% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφων, εγκρίθηκαν ομόφωνα το σύνολο των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Μεταξύ αυτών και η διανομή μερίσματος 0,09 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικά ένα ποσό 2,7 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Taxisnet: 80.000 ζευγάρια αναζητούν… κλειδάριθμο – Περιθώριο 2 μηνών

Καταπατημένα: Το σχέδιο που «σώζει» 100.000 ιδιοκτήτες και funds – «Ξεμπλοκάρουν» μεγάλες επενδύσεις

Sani/Ikos: Ο διεθνής όμιλος με το ελληνικό DNA ταξιδεύει σε Ισπανία – Πορτογαλία (pics)