Σε συμφωνία για την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της PetSmart, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια στη Β. Αμερική, στην Apollo Global Management Inc. προχωρά το γνωστό επενδυτικό fund BC Partners.

Όπως γίνεται γνωστό σε ανακοίνωση του fund, η BC Partners και οι συνεπενδυτές της, συμπεριλαμβανομένου του GIC, του κρατικού Ταμείου της Σιγκαπούρης, θα διατηρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της PetSmart καθώς και τον έλεγχο του management. Το ποσό της συναλλαγής δεν έγινε γνωστό, ωστόσο οι πληροφορίες από τον ξένο Τύπο κάνουν λόγο για μια συμφωνία που ξεπερνά τα 8 δισ. δολάρια.

Η BC Partners τοποθετήθηκε επενδυτικά στην PetSmart το 2015. Σε λίγα μόλις χρόνια, υπό τη διοίκηση της διεθνούς επενδυτικής εταιρείας, η PetSmart κατάφερε να πετύχει έναν εντυπωσιακά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, αυξάνοντας τα έσοδα της περισσότερο από 40%. Σήμερα η PetSmart διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο 1.660 καταστημάτων σε ΗΠΑ, Καναδά και Πουέρτο Ρίκο, με πάνω από 60 εκατ. πελάτες.

Σημειώνεται πως η BCP έχει επίσης τοποθετηθεί στην Chewy, τη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου προϊόντων για κατοικίδια στις ΗΠΑ και στην VetPartners, τον κορυφαίο διαχειριστή κτηνιατρικών κλινικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η παγκόσμια αγορά φροντίδας κατοικίδιων προβλέπεται να καταγράψει αύξηση από 320 δισ. δολάρια σε σχεδόν 500 δισ. δολάρια έως το 2030, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg Intelligence, με τις εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων να επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση στον συγκεκριμένο κλάδο.

Σημειώνεται πως η BCP έχει αποκτήσει στην Ελλάδα την αλυσίδα Pet City, της μεγαλύτερης επιχείρισης λιανικής πώλησης τροφών κατοικίδιων ζώων και αξεσουάρ στη χώρα. H Pet City ιδρύθηκε το 1988 και έχει αναπτυχθεί ως οικογενειακή επιχείρηση καταφέρνοντας να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας περίπου τρία εκατομμύρια πελάτες.

Σημειώνεται ότι η BC Partners είναι ένας από τους παλαιότερους και γνωστότερους επενδυτές ιδιωτικού κεφαλαίου στην Ευρώπη, έχοντας υπό την διαχείρισή της κεφάλαια αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ. Τα τελευταία 16 χρόνια, μέσω των κεφαλαίων που διαχειρίζεται, μόνο στην Ελλάδα έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

H… checklist των τραπεζών μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests

Στο σφυρί βγαίνει οικόπεδο «φιλέτο» γνωστού επιχειρηματία στη Γλυφάδα

Γιάννης Λουμάκης (Uni Systems): Το διεθνές στοίχημα της «αρχαιότερης» στην Ελλάδα εταιρείας πληροφορικής (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ