Ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια τα επενδυτικά κεφάλαια που προσέλκυσε το fund της BlackRock στην Κίνα, από 111.000 επενδυτές μόλις την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας του.

Το fund, που είναι το πρώτο που ανήκει εξ ολοκλήρου σε ξένη εταιρεία, άρχισε να προσφέρει επενδυτικά προϊόντα σε μεμονωμένους επενδυτές στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου.

Όπως αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά του το CNN Business, στις αρχές του μήνα η BlackRock επιβεβαίωσε το παραπάνω ποσό, ενώ σε ανακοίνωσή της η Rachel Lord, πρόεδρος της BlackRock και επικεφαλής της Asia Pacific, έκανε λόγο για «ορόσημο για την επιχείρηση διαχείρισης κεφαλαίων στην Κίνα».

Ωστόσο, η είσοδος του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων του κόσμου στην Κίνα, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος χαρακτήρισε την τοποθέτηση χρημάτων από επενδυτές στην Κίνα «τραγικό λάθος».

Τόνισε δε ότι κινήσεις όπως της BlackRock, που επεκτάθηκε στη δεύτερη μεταλύτερη οικονομία του πλανήτη, θέτουν σε κίνδυνο τα χρήματα των επενδυτών, αλλά και τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»

Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις της εφορίας

Bill Gates: Συγκέντρωσε πάνω από $1 δισ. στο πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή