Επιχειρήσεις

Επανεκκίνηση εστίασης: 7.473 νέες επιχειρήσεις εντάσσονται στη δράση του ΕΠΑνΕΚ

  • newsroom


Η εν λόγω δράση στηρίζει την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης με την προμήθεια πρώτων υλών

Πληθαίνουν συνεχώς οι εντάξεις για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» καθώς λίγες μέρες μετά την ένταξη 1.014 επιχειρήσεων (15/07) στη Δράση, ανακοινώνεται την Τετάρτη 21 Ιουλίου, η ένταξη άλλων 7.473 αιτήσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 68,8 εκατ. ευρώ.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων πράξεων φτάνει τις 9.340 συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται και για τις άλλες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε ενταγμένες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19, με την προμήθεια πρώτων υλών, απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

Η «επανεκκίνηση εστίασης» θα είναι ανοικτή για αιτήσεις έως και 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Διαβάστε ακόμη:

«Ξεπαγώνει» η εκτός σχεδίου δόμηση – Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις πολεοδομίες

Έλληνες εφοπλιστές σε θέση μάχης – Ποιοι επενδύουν και πού

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα η «συστάδα» με τις 14 βίλες στη Μύκονο