Επιχειρήσεις

Evergrande: Αθέτησε και τρίτη πληρωμή ομολογιούχων – Φόβοι για «ντόμινο» χρεoκοπίας και για άλλες εταιρείες

  • newsroom


Ο κινεζικός όμιλος έχει χάσει άλλες δύο προθεσμίες πληρωμών τον Σεπτέμβριο και διανύει μια περίοδο χάριτος 30 ημερών - Προσπαθεί να διευθετήσει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια -Τρόμος στην κινεζική αγορά ακινήτων: Ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και η Sinic

Ο κινεζικός κολοσσός διαχείρισης ακινήτων, China Evergrande Group έχασε τον τρίτο γύρο πληρωμής κουπονιών σε ομολογιούχους μέσα σε τρεις εβδομάδες, εντείνοντας το αρνητικό κλίμα στην αγορά ακινήτων εντείνονατς τον φόβο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες εταιρείες ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ορισμένοι ομολογιούχοι γνωστοποίησαν ότι δεν έλαβαν τις πληρωμές κουπονιών συνολικού ύψους 148 εκατ. δολαρίων για τα χρεόγραφα λήξεως Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν σήμερα, με τον όμιλο να έχει χάσει δύο προθεσμίες πληρωμών και τον Σεπτέμβριο.

Την ώρα που η Evergrande προσπαθεί να διευθετήσει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, οι επενδυτές πλέον κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες όταν λήξει η περίοδος χάριτος διάρκειας 30 ημερών που έχει δοθεί στην κινεζική εταιρεία.

Στο μεταξύ, ομόλογα συνολικού ύψους 101,2 δισ. δολαρίων που έχουν εκδώσει άλλες κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης λήγουν το 2022 σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv και ήδη η αγορά «βλέπει» περισσότερες χρεοκοπίες, στην περίπτωση που δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση στο ζήτημα της ρευστότητας.

Διαβάστε ακόμη:

MyData: Ποιοι και πώς πρέπει να εκδίδουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια εσόδων από 1η Νοεμβρίου

Μετακόμιση: Πώς να δηλώσετε τη νέα σας διεύθυνση στην εφορία με λίγα… «κλικ»

ΡΑΕ: Στενό μαρκάρισμα στους προμηθευτές ενέργειας για να αποφύγει συστημικό κίνδυνο στην αγορά