Επιχειρήσεις

Γιατί Ben & Jerry’s και Magnum θα αυξήσουν τη θερμοκρασία στα ψυγεία με τα παγωτά τους

  • newsroom


Μέχρι σήμερα, οι καταψύκτες στις περισσότερες χώρες λειτουργούσαν στους μείον 18 βαθμούς Κελσίου

Η Unilever, η εταιρεία πίσω από τις Ben & Jerry’s, Magnum και Wall’s, σχεδιάζει να αυξήσει τις θερμοκρασίες στα ψυγεία με τα παγωτά της, σε μια προσπάθεια να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Όπως αποκάλυψε η Unilever, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας καθώς και τις εκπομπές αερίων από 20% έως 30% περίπου ανά μονάδα. Μέχρι σήμερα, οι καταψύκτες της εταιρείας στις περισσότερες χώρες λειτουργούσαν στους μείον 18 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, στο εξής, η Unilever επιθυμεί να αυξήσει τη θερμοκρασία αυτή στους -12 βαθμούς Κελσίου.

Ο κολοσσός θα ξεκινήσει αρχικά, να λειτουργεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη Γερμανία και ένα στην Ινδονησία, αντίστοιχα. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει το CNBC, η εταιρεία αναμένεται να αξιολογήσει τόσο την κατανάλωση ενέργειας όσο και την «απόδοση των προϊόντων» της στη νέα θερμοκρασία.

Μέχρι το 2039, η Unilever επιθυμεί να πετύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές σε όλη την αλυσίδα της. Εταιρείες σε όλο τον κόσμο καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων τους ανακοινώνοντας καθαρούς μηδενικούς στόχους.