Καλύτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα των Bank of America και Goldman Sachs στο β’ τρίμηνο του 2022, παρά το γεγονός ότι σημείωσαν μεγάλη πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. 

Πιο συγκεκριμένα, η Bank of America εμφάνισε καθαρά κέρδη 6,25 δισ. δολαρίων ή 0,73 δολαρίων ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων για κέρδη 0,75 δολαρίων ανά μετοχή. Σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2021, η κερδοφορία μειώθηκε κατά 32%, λόγω προβλέψεων ύψους 523 εκατ. δολαρίων. 

Τα έσοδα, την ίδια στιγμή, διευρύνθηκαν κατά 5,6% και αυξήθηκαν σε 22,79 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις περί εσόδων 22,67 δισ. δολαρίων. Η άνοδος αποδίδεται στην αύξηση των εσόδων από επιτόκια κατά 22%. 

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,79 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολαρίων ανά μετοχή (μειωμένα κατά 48% σε σχέση με πέρυσι) έναντι των εκτιμήσεων περί 6,58 δολαρίων ανά μετοχή, με τα έσοδα να καθορίζονται στα 11,86 δισ. δολάρια, δηλαδή 1 δισ. δολάρια περισσότερα σε σχέση με τα προβλεπόμενα. 

Στον απόηχο των σημερινών εταιρικών ανακοινώσεων, η μετοχή της πρώτης (Bank of America) εκτοξεύεται κατά 7% και της δεύτερης (Goldman Sachs) κατά 4% στην προ-αγορά της Wall Street, κάτι που προαναγγέλλει μια ανοδική συνεδρίαση στο χρηματιστηριακό ταμπλό. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Citigroup παρουσίασε για το β’ τρίμηνο μειωμένη κερδοφορία, η οποία ωστόσο κινήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων. Αντίθετα, Morgan Stanley, JP Morgan και Wells Fargo απογοήτευσαν με τις τριμηνιαίες επιδόσεις τους, καθώς η πτώση υπερέβη τις προβλέψεις.  

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τις γεωπολιτικές εντάσεις, τον υψηλό πληθωρισμό, το καταναλωτικό κλίμα, την αβεβαιότητα για τα υψηλά επιτόκια, τη παγκόσμια ρευστότητα και τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης σε ενέργεια και τρόφιμα, οι οποίες επέδρασαν αρνητικά στο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

«Αριάδνη»: Οι προσφορές, το τίμημα και ο έλεγχος από την Morgan Stanley

Το ερώτημα του ανασχηματισμού, η Tesla και τα σούπερ ακίνητα της Κηφισίας, η Lamda Malls και το χρυσό deal της ΤτΕ

Ενεργειακή κρίση: Στο €1,7 τρισ. το χρέος των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας