Επιχειρήσεις

Kia: Η παραγωγή στην Ευρώπη ξεπέρασε τα 4 εκατ. αυτοκίνητα

  • newsroom


Η ευρωπαϊκή βάση της Kia στη Σλοβακία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή της το 2006 και λειτούργησε ως εφαλτήριο για την επέκταση της εταιρείας σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Kia σημείωσε το βραβευμένο εργοστάσιο παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σλοβακία, ξεπερνώντας τα 4 εκατ. αυτοκίνητα. Το υπ’ αριθμόν 4.000.000 αυτοκίνητο ήταν ένα Kia Sportage.

Η ευρωπαϊκή βάση της Kia στη Σλοβακία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή της το 2006 και λειτούργησε ως εφαλτήριο για την επέκταση της εταιρείας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Kia Σλοβακίας ήταν εκδόσεις της γκάμας του Kia Ceed. Η Kia Σλοβακίας κατασκεύασε το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο το 2012 και από τότε κάθε τρία χρόνια προσθέτει εκατομμύρια οχήματα στην παραγωγή.

Πλέον, 15 χρόνια αργότερα, 4 εκατ. αυτοκίνητα έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων, με δυνατότητα παραγωγής οκτώ διαφορετικών μοντέλων. Επί του παρόντος από αυτή τη γραμμή βγαίνει όλη η γκάμα του Ceed, η οποία αποτελείται από τις εκδόσεις Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, Pro Ceed, X Ceed, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις τόσο των Ceed Sportswagon, όσο και των X Ceed. Σε αυτό το εργοστάσιο κατασκευάζονται και οι τρεις γενιές του Sportage.

Μια πρόσφατη επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ επιτρέπει στο εργοστάσιο να παράγει και να συναρμολογεί νέους βενζινοκινητήρες ως απάντηση στις απαιτήσεις της αγοράς. Πλέον, η Kia θα κατασκευάζει κινητήρες βενζίνης μικρής χωρητικότητας, υψηλής απόδοσης, συμβατές με υβριδικά σε τρεις γραμμές παραγωγής, με την τέταρτη να είναι αφιερωμένη στον πρόσφατο κινητήρα ντίζελ 1.6 Smartstream.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η πανδημία μπορεί να αποδειχθεί τελικά ευκαιρία για την ελληνική ένδυση

Seanergy Maritime: Αγόρασε το 16ο Capesize πλοίο

Alpha Bank: Πάνω από €23 δισ. οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων το διάστημα 2017-2022