Παράταση στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης παίρνει η ΛΑΡΚΟ, μετακινώντας για μετά τις εκλογές την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της βιομηχανίας και των παγίων της στο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings.

Η κοινοπραξία αναμένεται να ανακηρυχθεί εντός των ημερών προτιμητέος επενδυτής κατόπιν σχετικής θετικής εισήγησης του ειδικού διαχειριστή, επιλύοντας τον πολύχρονο σήριαλ της βιομηχανίας νικελίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τρέξει γρήγορα η διαδικασία πώλησης καθώς θα πρέπει να μεσολαβήσουν μία σειρά από ενέργειες μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.

Ήδη, ο ειδικός διαχειριστής έχει αιτηθεί στο υπουργείο Οικονομικών παράταση της διαχείρισης που λήγει στις 7 Φεβρουαρίου.   

Η επιμήκυνση του χρόνου δημιουργεί και νέες απαιτήσεις για την στήριξη της εταιρείας και την ικανοποίηση των λειτουργικών αναγκών και της πληρωμής των μισθών στους εργαζόμενους, δαπάνες που υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 23 εκατ. ευρώ.  

Το προσωπικό της ΛΑΡΚΟ παραμένει στην εταιρεία με δίμηνες συμβάσεις. Αν η διαδικασία πώλησης ολοκληρωνόταν άμεσα θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η καυτή πατάτα των εργαζομένων, η τύχη των οποίων βρίσκεται πλέον στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εναντιώνονται στην πώληση της εταιρείας και έχουν προγραμματίσει για το ερχόμενο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη:

Το Δημόσιο αποσύρεται από τη διεκδίκηση ακινήτων εντός σχεδίου

Η κυβέρνηση εξετάζει επιπλέον μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 2 με 3 μονάδες

Λουκέτο ακόμα και την ίδια μέρα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις