Το 20% των θέσεων εργασίας περικόπτει η Coinbase, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κεφαλαίων, εν μέσω της συνεχιζόμενης καθίζησης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. 

Το δημοφιλές ανταλλακτήριο, συγκεκριμένα, σχεδιάζει να καταργήσει 950 θέσεις εργασίας σε σύνολο 4.700 εργαζομένων. Τον Ιούνιο είχε προηγηθεί ακόμη ένα κύμα απολύσεων, με την εταιρεία να περικόπτει το 18% των θέσεων.  

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αντιδρούμε γρήγορα στις πληροφορίες που καθίστανται διαθέσιμες. Κι αυτό κάνουμε σ’ αυτήν την περίπτωση» σχολιάζει στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος, Μπράιαν Άρμστρονγκ. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι απολύσεις και η λήψη άλλων διαρθρωτικών μέτρων θα οδηγήσουν σε μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 25% έως τα τέλη του α’ τριμήνου. 

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενόσω η αγορά των κρυπτονομισμάτων δέχεται σημαντικές πιέσεις τους τελευταίους μήνες, με το 2022 να αποδεικνύεται… καταστροφικό.  

Η κατάρρευση της μέχρι πρότινος Νο.2 δημοφιλέστερης crypto-πλατφόρμας FTX, η καθίζηση της αξίας των ψηφιακών νομισμάτων, η έλλειψη ρευστότητας και η αποφυγή της διάθεσης για ρίσκο έχουν συμβάλλει στη δραματική επιδείνωση του κλίματος.  

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της Coinbase υποχώρησε το 2022 κατά τουλάχιστον 83%, ενώ το Bitcoin απώλεσε σχεδόν το 60% της αξίας του μέσα στο προηγούμενο 12μηνο. 

Διαβάστε επίσης

Ο Σκέρτσος, ο εθνικός διαφημιστής(2), οι συμβάσεις του Καραμανλή, οι Ισραηλινοί στην Αθήνα και ένα ερώτημα για τον Πλεύρη

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι ένας γίγαντας στο σταυροδρόμι των ηπείρων

Μοναδικό: Αυτή είναι η ναυτιλιακή που δίνει bonus μισθούς 50 μηνών στους εργαζομένους της