Επιχειρήσεις

Μαριάννα Λάτση: Αποκτά το 7,6% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω της Latsco Hellenic Holdings

  • newsroom


Τι ανακοίνωσε η εταιρεία Latsco Hellenic Holdings συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση - Άλλαξε χέρια το 7,59% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Περνά στον έλεγχο της Μαριάννας Λάτση

H επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων Μαριάννας Ι. Λάτση, απέκτησε σήμερα, 12 Μαρτίου 2021, συνολικά 7.858.571 μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, που αντιστοιχούν στο 7,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση σε έναν από τους δυναμικότερα αναπτυσσόμενους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους.

Η επένδυση στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διευρύνει το υφιστάμενο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της κ. Μαριάννας Ι. Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του LATSCO Family Office.

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρείες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνο-ασφάλειας, σε εταιρείες τεχνολογίας καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, είχε περάσει στο Χρηματιστήριο πακέτο 7,8 εκατομμυρίων μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην τιμή των 11,20 ευρώ. Η συναλλαγή αντιστοιχεί σε αξία στα 88 εκατ.ευρώ και αφορά το 7,59% της εταιρείας.

Επιπλέον και χθες Πέμπτη πέρασε ένα ακόμη πακέτο που αφορούσε το 3,09% της ΓΕΚ Τέρνα (3,2 εκατ. μετοχές) στην τιμή των 10 ευρώ. Η συνολική αξία του συγκεκριμένου πακέτου ήταν 32 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Στο «Γέφυρα ΙΙ» ποντάρουν οι τράπεζες – Ποιοι δανειολήπτες θεωρούνται επιλέξιμοι

Λιγότερο «επιστρεπτέα» και περισσότερο  «χάρισμα»: Οι νέες επιλογές των δικαιούχων

British Airways: Ετοιμάζει θερινή «απόβαση» με super jumbo στην Ελλάδα