Σύγχυση φαίνεται να επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με το άνοιγμα καταστημάτων σήμερα, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 καθώς οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «έπεσαν» φέτος την Κυριακή.

Παραδοσιακά, για το λιανικό εμπόριο η δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου είναι κατ’ έθιμον αργία και όχι υποχρεωτική. Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια οι εμπορικές επιχειρήσεις επέλεγαν συνήθως τη συγκεκριμένη μέρα ώστε να κάνουν την απογραφή τους.

Λιανικό εμπόριο

Συνεπώς, τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα για το κοινό ή θα πραγματοποιήσουν απογραφή, όπως συνηθίζεται.

Τα μοναδικά που έχουν ανακοινώσει πως θα λειτουργούν είναι το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park. Εκεί, διατηρεί και καταστήματα η Inditex, με τα Zara να μένουν κλειστά, όπως και τα H&M. Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ ανοιχτά θα είναι και τα LIDL. Το OK Market θα είναι ανοιχτό. Για το ωράριό οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλευτούν το εκάστοτε κατάστημα, από το οποίο εξυπηρετούνται. Τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 9 το βράδυ.
Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Κρητικός».

Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Αττική, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 τα καταστήματα θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριό τους.

Χειμερινές εκπτώσεις

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός 2023: Μέτρα 4,8 δισ. ευρώ και η «ασφάλεια» του αποθεματικού

Ο Μητσοτάκης, οι τουρκικές εκλογές και το Game Theory, το πρώτο deal του 2023 και τα «θαύματα» που αναστατώνουν τους τραπεζίτες

Αλέξανδρος Κουρής: Δύο χρυσά βραβεία στις Βρυξέλλες και ένα νέο εργοστάσιο για τη μπύρα «Νήσος»