Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, που παρήγαγε και πουλούσε αυτοκίνητα Peugeot, Citroёn, Opel, Jeep και Fiat στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Ρωσία λόγω δυσκολιών σε επίπεδο επιμελητείας και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Η Stellantis, η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία, έχει μερίδιο μόλις 1% στη ρωσική αγορά αυτοκινήτου και λειτουργούσε εργοστάσιο στην Καλούγκα, νοτιοανατολικά της Μόσχας, με την ιαπωνική εταιρία Mitsubishi, πριν σταματήσει την παραγωγή εκεί τον Απρίλιο.

«Δεδομένης της γρήγορης ενίσχυσης σε ημερήσια βάση των εκατέρωθεν κυρώσεων και των επιμελητειακών δυσκολιών, η Stellantis ανέστειλε τις μεταποιητικές της δραστηριότητες στην Καλούγκα για να διασφαλίσει πλήρη συμμόρφωση με όλες τις εκατέρωθεν κυρώσεις και για να προστατεύσει τους εργαζόμενούς της», ανέφερε η Stellantis σε ανακοίνωση.

Πολλές ξένες εταιρίες έχουν ανακοινώσει προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων και των εργοστασίων τους στη Ρωσία ή έχουν ανακοινώσει ότι αποχωρούν από τη χώρα οριστικά από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης από Ρεβυθούσα: Πρόσθετα μέτρα για την ενεργειακή κρίση αν δεν ληφθούν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία: Aegean με TUI France φέρνουν την Ελλάδα στο Νο 1 φέτος για τους Γάλλους τουρίστες

Λυκιαρδόπουλος – Τάλσεθ: Γιατί οι μεγαλοεπενδυτές της ιχθυοκαλλιέργειας κρούουν καμπανάκι