Επιχειρήσεις

Τoyota: «Γκάζι» στην παραγωγή με ώθηση από την Κίνα

  • newsroom


Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota τον Φεβρουάριο, κατέγραψαν μηνιαίο ρεκόρ με αύξηση 9,2% στα 711.698 οχήματα, σύμφωνα με την εταιρία

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της, αυξήθηκε το Φεβρουάριο, ωθούμενη από την ταχεία αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή της, κατέγραψε ετήσια αύξηση 6,8% στις 668.001 μονάδες.

Η παγκόσμια παραγωγή του ευρέως διαδεδομένου υβριδικού Prius, αλλά και του Corolla, μοντέλων τύπου sedan αυξήθηκε το Φεβρουάριο, για έκτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η καταναλωτική ζήτηση συνέχισε να ανακάμπτει, ενώ προβλήματα που σχετίστηκαν με την τροφοδοσία των γραμμών παραγωγής εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, αντιμετωπίστηκαν και η κατάσταση βελτιώθηκε.

Ωστόσο, η εσωτερική παραγωγή της Toyota κατέγραψε ετήσια μείωση κατά 7,5% στις 244.048 μονάδες.

Σύμφωνα με την Toyota, η μείωση της παραγωγής προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη βορειοανατολική περιοχή της Ιαπωνίας τον προηγούμενο μήνα, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία ενός από τους προμηθευτές εξαρτημάτων της, αλλά και αναγκάζοντας μερικά από τα εργοστάσια της Toyota, να αναστείλουν προσωρινά την παραγωγή τους.

Αναφορικά με τις παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota τον Φεβρουάριο, κατέγραψαν μηνιαίο ρεκόρ με αύξηση 9,2% στα 711.698 οχήματα, σύμφωνα με την εταιρία.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Γιατί θα συνεχίσουν να είναι «βασιλιάδες» και το 2021 οι «σουπερμαρκετάδες»

Οι ήσυχοι χορηγοί, οι ανήσυχοι (του Μαξίμου) τα γάλατα (που σφίγγουν) και τα yascandalakia στην παραλιακή 

Aυτό είναι το δεύτερο 5άστερο που θέλει ο Mr Cocomat στου Μακρυγιάννη

Απόρρητο Απόρρητο