ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βουτιά σχεδόν 30% στα κέρδη της Sony

H ιαπωνική εταιρεία πούλησε 4,9 εκατ. κονσόλες του PS5 στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου

Βουτιά κοντά στο 30% εμφάνισαν τα λειτουργικά κέρδη της Sony στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2023, καθώς η ιαπωνική εταιρεία επλήγη από την αδύναμη καταναλωτική ζήτηση.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη ανήλθαν σε 263 δισ. γεν έναντι των εκτιμήσεων περί 304,4 δισ. γεν, υποχωρώντας κατά 29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα διευρύνθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση και έφθασαν στα 2,8 τρισ. γεν (18,5 δισ. δολάρια), δηλαδή πολύ κοντά στις προβλέψεις περί 2,87 τρισ. γεν.

Η σημαντική καθίζηση στα κέρδη οφείλεται στην αδυναμία του κλάδου των αισθητήρων απεικόνισης, όπως και στην πτώση των εσόδων από χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, διασκέδαση, τεχνολογία και υπηρεσίες επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τον τομέα των ημιαγωγών – μικροτσίπς, η εταιρεία έκανε λόγο για μείωση της κερδοφορίας κατά 28%. Υπενθυμίζεται ότι η Sony εφοδιάζει με μικροτσίπς διάφορες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Apple.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες για βελτίωση των εσόδων στους τομείς των video games, μουσικής και παροχής επιχειρηματικών λύσεων.

Αυτή η αισιοδοξία εδράζεται στις εντυπωσιακές επιδόσεις του νέου παιχνιδιού Spider-Man 2, το οποίο παίζεται αποκλειστικά στο PlayStation 5. Το παιχνίδι έχει πουλήσει περισσότερα από 2,5 εκατ. αντίτυπα στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας, πετυχαίνοντας ρεκόρ πωλήσεων σ’ ένα 24ώρο στην ιστορία του PlayStation.

Ταυτόχρονα, η Sony πούλησε 4,9 εκατ. κονσόλες του PS5 έναντι 3,3 εκατ. τεμαχίων στο προηγούμενο τρίμηνο του 2023, ενώ για το σύνολο του έτους η πρόβλεψη τοποθετείται στα 25 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα

Τα μπλεξίματα με τους… Απάτσι, ο Stefanos στις Βρυξέλλες (prima volta), το ευρωμπλόκο του Νίκου Α και ο ξενοδόχος που πήρε οικόπεδο δίπλα στις φυλακές Κασσάνδρας

«Γυάλινο Μουσικό Θέατρο»: Οδηγείται στη «σκηνή» των πλειστηριασμών (pics)

BIMCO: Αυτό είναι το Top 10 των Ελλήνων εφοπλιστών (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""