Σε εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα της Alpha Bulkers Shipmanagement συμφερόντων της Άννας Αγγελικούση και των γιων της Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη.

Χθες 19 Απριλίου παρέλαβε στη Μανίλα το νεότευκτο φορτηγό πλοίο Capesize με το συμβολικό όνομα M/V «Alpha Peace», χωρητικότητας 179.000 τόνων dw.

Στις 21 Μαρτίου η εταιρεία είχε παραλάβει το φορτηγό τύπου Newcastlemax «Alpha Treasure» μεταφορικής ικανότητας 209.260 τόνων dw από την κινεζική γιάρδα SWS.

Επίσης τον Ιανουάριο έκανε ποδαρικό στις παραλαβές νεότευκτων με το «Alpha Trophy», τύπου Newcastlemax μεταφορικής ικανότητας 210.000 τόνων.

Ήταν το πρώτο πλοίο από σειρά τριών ναυπηγήσεων που έχει βάλει η εταιρεία στα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

Τα πλοία ναυπηγήθηκαν με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να συνάδουν με τις νέες απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με μείωση εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου καθώς και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Μέσα στο 2022 είναι προγραμματισμένη η παραλαβή δύο αδελφών πλοίων του «Alpha Trophy».

Ο στόλος της Alpha Bulkers Shipmanagement αποτελείται από 33 φορτηγά πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 4,5 εκατομμυρίων τόνων και μέσο όρο ηλικίας τα εννέα έτη. Σε αυτά είναι ναυτολογημένοι 1.300 ναυτικοί.

Διαβάστε ακόμα:

Το μπαράζ ανατιμήσεων φέρνει ταχύτατες αλλαγές στο μοντέλο κατανάλωσης και στην αγορά

Φέσσας: Γιατί ο κλάδος των ακινήτων παραμένει μια ασφαλής επένδυση – Τα σχέδια της Briq Properties

Σήμερα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους – Δείτε εάν την δικαιούστε