Ναυτιλία

Άννα Αγγελικούση: Ολοκληρώθηκε το ναυπηγικό πρόγραμμα της Pantheon Tankers

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Παρέλαβε το δ/ξ «Sea Dragon» – Στα νεότευκτα πλοία που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία SWS έχει υψωθεί η ελληνική σημαία

Το ναυπηγικό της πρόγραμμα ολοκλήρωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tanklers της οικογένειας της Άννας Αγγελικούση και τον γιών της Φραγκίσκου και Αντώνη Κανελλάκη. Προέβλεπε τη ναυπήγηση τριών δεξαμενόπλοιων Αframax.

Η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο Aframax δεξαμενόπλοιο «Sea Dragon», μεταφορικής ικανότητας 114.000 τόνων dw από τα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding. Στα νεότευκτα πλοία που παρελήφθησαν από τα ναυπηγεία SWS έχει υψωθεί η ελληνική σημαία.

Στις 22 Ιουλίου του 2021 παρέλαβε το Aframax δεξαμενόπλοιο «Sea Urchin» χωρητικότητας 114.000 τόνων, ναυπηγημένο στα ναυπηγεία SWS, όπως και το δεξαμενόπλοιο που εντάχθηκε στον στόλο της τον Μάιο του 2021, το «Sea Turtle» αδελφό των δύο προηγούμενων.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει στόλο που αποτελείται από 32 πλοία με συνολική μεταφορική ικανότητα που πλησιάζει τα έξι εκατομμύρια τόνους. Το 2020 τα πλοία της μετέφεραν 37,1 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου και κατέπλευσαν συνολικά 796 φορές σε λιμάνια ανά τον κόσμο. Στα πλοία της ναυτολογήθηκαν 900 ναυτικοί.

Στο 58% του στόλου της είναι υψωμένη ελληνική σημαία.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός ανάπτυξης με αυξημένους φόρους αλλά και μέτρα στήριξης

BofA: Έρχεται διόρθωση στις ευρωπαϊκές μετοχές – Αρνητική σύσταση πλέον για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ανδρέας Δημητρίου (ΑΠΣΙ Πίνδος): Νέα μονάδα έτοιμων γευμάτων και επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ