Το τρίτο πλοίο μέσα στο 2022 παρέλαβε η Meadway Bulkers συμφερόντων του Γιώργου Δελαπόρτα.

Πρόκειται για το M/V Valentina, μεταφορικής ικανότητας 33.000 τόνων dw ναυπηγημένο το 2013 στις γιάρδες της Shin Kurushima.

Το πλοίο είχε παραδοθεί από τα ναυπηγεία στον πρώτο του ιδιοκτήτη ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου το 2013.

«Ευχόμαστε στο M/V Valentina και στο πλήρωμά του ευνοϊκούς ανέμους και ήρεμες θάλασσες. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στην άψογα οργανωμένη διαδικασία παράδοσης», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου η Meadway Bulkers παρέλαβε το φορτηγό πλοίο M/V Beetle χωρητικότητας 28.200 τόνων dw ναυπηγημένο το 2012 στην γιαπωνέζικη γιάρδα Imambari.

Το όνομα του πλοίου είναι εμπνευσμένο από τον αρχαίο αιγυπτιακό κάνθαρο, που είναι γνωστό ότι συμβολίζει την καλή τύχη και την αποκατάσταση της ζωής. Η ιστορία του σκαθαριού είναι επίσης συνυφασμένη με το εμβληματικό αυτοκίνητο VW Beetle, το οποίο είναι πλέον συνώνυμο με την κουλτούρα της αγάπης της δεκαετίας του 1960 και το αντιπολεμικό κίνημα.

«Αναμφίβολα, αυτό χρειάζεται ο κόσμος μας τώρα περισσότερο από ποτέ», σχολίαζαν στελέχη της εταιρείας.
Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου είχε παραλάβει το lοgger handysize Μ/V Genessis μεταφορικής ικανότητας 28.210 τόνων ναυπηγημένο το 2013 στην Imabari Shipbuilding.

Ο στόλος της αποτελείται από 15 φορτηγά πλοία και αναμένεται η περαιτέρω ενίσχυσή του.

Διαβάστε ακόμα:

Κλάους-Μίχαελ Κουν: Ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας πίσω από την Lufthansa

Επαφές Σκρέκα με τους Αζέρους στο Μπακού για περισσότερο φυσικό αέριο

Prodea: Στα €500 εκατ. οι επενδύσεις σε πράσινα κτίρια μέχρι το τέλος του έτους