Την ολοκλήρωση με επιτυχία δοκιμών διάρκειας 12 εβδομάδων, με χρήση βιοκαυσίμων σε κρουαζιερόπλοια του ο όμιλος Royal Caribbean Group. Τα πλοία δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

«Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για το ταξίδι της Royal Caribbean Group στα εναλλακτικά καύσιμα», δήλωσε ο Jason Liberty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean Group και προσέθεσε:

«Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος μας για κρουαζιέρες χωρίς καύσιμα. Καθώς προσπαθούμε να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε τους ζωντανούς ωκεανούς στους οποίους ταξιδεύουμε.

Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε την καινοτομία και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο παρέχουμε εμπειρίες διακοπών με υπευθυνότητα».

Ο όμιλος άρχισε να δοκιμάζει βιοκαύσιμα ως καύσιμο για τα πλοία του πέρυσι και επέκτεινε το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2023 στην Ευρώπη σε δύο επιπλέον πλοία – το Symphony of the Seas της Royal Caribbean International και το Celebrity Apex της Celebrity Cruises.

Τα βιοκαυσίμα που χρησιμοποιήθηκαν παράχθηκαν από τον καθαρισμό ανανεώσιμων πρώτων υλών, όπως απόβλητα έλαια και λίπη, και τον συνδυασμό τους με μαζούτ για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού καυσίμου που είναι καθαρότερο και πιο βιώσιμο.

Τα μίγματα βιοκαυσίμων που δοκιμάστηκαν έχουν πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Πιστοποίηση Βιωσιμότητας και Άνθρακα (ISCC), έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο οργανισμό που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των βιοκαυσίμων και επαληθεύει τη μείωση των σχετικών εκπομπών.

Το πλοίο Symphony of the Seas της Royal Caribbean International δοκίμασε και χρησιμοποίησε με επιτυχία ένα μείγμα βιοκαυσίμων στη Βαρκελώνη για να καλύψει μέρος των αναγκών του σε καύσιμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι δοκιμές σε όλη την Ευρώπη παρείχαν επίσης πολύτιμα δεδομένα για την κατανόηση της διαθεσιμότητας και της επεκτασιμότητας των βιοκαυσίμων στην περιοχή.

Το Symphony of the Seas με αφετήρια το λιμάνι της Βαρκελώνης και το Celebrity Apex το Ρότερνταμ πραγματοποίησαν πολλαπλούς πλόες με χρήση βιοκαυσίμων.

Τα αποτελέσματα αυτά θα συμβάλουν στην επιτάχυνση υλοποίησης των σχεδίων του ομίλου Royal Caribbean να συνεχίσει να δοκιμάζει τη χρήση διαφορετικών τύπων βιοκαυσίμων στα επερχόμενα ταξίδια στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη

Στην πόρτα της εξόδου το ΤΧΣ από τις τράπεζες – Το αίτημα της Eurobank και οι επόμενες κινήσεις

«Ξεπάγωμα» στις τριετίες: 900.000 εργαζόμενοι θα έχουν αυξήσεις μισθών (vid)

«Πράσινα» γίνονται τα ξενοδοχεία της Αθήνας: Συλλογή 1.000 τόνων βιοαποβλήτων σε 54 μονάδες 4* και 5*

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ