Ναυτιλία

Seanergy Maritime: Νέα αγορά Capesize πλοίου – Συνολικές επενδύσεις άνω των $205 εκατ

  • newsroom


Ο στόλος της Seanergy αυξήθηκε κατά 70% τον τελευταίο χρόνο

Τη συμφωνία αγοράς ενός επιπλέον Capesize πλοίου και την ολοκλήρωση της πώλησης του M/V Leadership, κατασκευασμένο το 2001 ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, η Seanergy Maritime Holdings Corp.

Το νεοαποκτηθέν πλοίο κατασκευάστηκε το 2010 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα περίπου 181,500 dwt και η παράδοσή του αναμένεται άμεσα, εντός Νοεμβρίου του 2021. Θα μετονομαστεί σε M/V Dukeship.

Το M/V Dukeship αποτελεί την 7η συνεχόμενη αγορά ιαπωνικού Capesize πλοίου από την αρχή του 2021 και η αυξημένη ρευστότητα της εταιρείας επιτρέπει την αγορά του εν λόγω πλοίου εξ’ ολοκλήρου με ταμειακά διαθέσιμα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, η ρταιρεία ολοκλήρωσε επιτυχώς την παράδοση του παλαιότερου Capesize της, βελτιώνοντας σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την αγορά ενός ακόμη υψηλής ποιότητας Ιαπωνικού Capesize, με τη μεταφορική δύναμη του στόλου μας να υπερβαίνει τα 3 εκατ. dwt.

Ο στόλος της Seanergy αυξήθηκε κατά 70% τον τελευταίο χρόνο, με επενδύσεις που υπερβαίνουν τα $205 εκατ. Το σύνολο των νέων επενδύσεων μας έχει πραγματοποιηθεί με πολύ χαμηλό τραπεζικό δανεισμό, μικρότερο του 30%, είτε αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια.

Η Seanergy είναι η μόνη εταιρεία εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές με στόλο που αποτελείται αμιγώς από Capesize πλοία. Βρισκόμαστε στην καλύτερη αγορά για Capesize πλοία της τελευταίας δεκαετίας με πολύ ευνοϊκά στοιχεία για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, η άμεση παράδοση του Μ/V Dukeship αναμένεται να προσθέσει σημαντική αξία στην Εταιρεία και, συνεπώς, στους μετόχους μας».

Με την παράδοση του M/V Dukeship, ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 17 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα 3.011.083 τόνους περίπου και μέση ηλικία στόλου τα 11,5 περίπου έτη.

Διαβάστε ακόμη:

Green Cola: Συμφωνία με τη Walmart δίνει ώθηση στο «αμερικάνικο όνειρο» των Βενιέρη – Χήτου

«Μάχη» για ανάπτυξη 7,5%, παροχές και νέα αύξηση κατώτατου μισθού

Δείτε live – Τι αναφέρει η Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης και Αλ-Σίσι (upd)