Μια διεθνούς εμβέλειας διάκριση έρχεται να προστεθεί στο libro d’ oro της ελληνόκτητης ναυτιλίας που πρωταγωνιστεί παγκοσμίως ελέγχοντας το 22% της χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου και το 60% της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Ο Ναυτιλιακός Σύνδεσμος των λιμένων της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε τα τιμώμενα πρόσωπα για το 29ο Διεθνές Hall of Fame.

Η Σεμίραμις Παληού, επικεφαλής της Diana Shipping και πρόεδρος της HELMEPA είναι ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα. Η Χιώτισα την καταγωγή είναι επίσης μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το GMF είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση των δυνατοτήτων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο Οργανισμός θα εντάξει συνολικά πέντε ηγετικές μορφές της ναυτιλίας και των συνδυαστικών μεταφορών στο Hall of Fame ως επιβράβευση για την συμβολή τους στην εξέλιξή της ναυτιλιακής βιομηχανίας και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 17 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

Ο διεθνής ρόλος τη Σεμίραμις Παληού ως προέδρου της HELMEPA σε εποχές όπου η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας είναι βασικός στόχος όλης της βιομηχανίας είναι σημαντικός αφού ο κλάδος ζει ιστορικές ημέρες που συγκρίνονται με τη μετάβαση από τα ιστιοφόρα στα ατμόπλοια.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα πάρετε τη βεβαίωση που σταματά τους πλειστηριασμούς

Το ντινεράκι του ΓΑΠ, ο Παπαλέκας και η Prodea, η δημόσια πρόταση για την Attica Group και η επιστροφή του Δημ. Καλλιτσάντση

Ηλίας Γεωργιάδης (Sterner Stenhus) στο Newmoney: Η εξαγορά του «ΙΟΛΗ» και οι επόμενες κινήσεις