Ναυτιλία

Όμιλος Τσάκου: Δείτε τις δημιουργίες των ναυτικών του δ/ξ “Βrazil 2014” από άχρηστα υλικά (pics)

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Το αντιπολεμικό μήνυμα-ευχή των ναυτικών με επικεφαλής τον πλοίαρχο Θανάση Μόσχο

Με οικολογική συνείδηση και θέματα εμπνευσμένα κυρίως από τη θάλασσα οι ναυτικοί μέλη του πληρώματος του Shuttle Tanker DP2 “Βrazil 2014” του Ομίλου Τσάκου κατασκευάζουν τις δημιουργίες του από απορρίμματα.

Tα υλικά που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί μέλη του πληρώματος με επικεφαλής τον πλοίαρχο Θανάση Μόσχο είναι από απορρίμματα που συλλέγουν, όπως ξύλα, κόντρα πλακέ, λάστιχα, πλαστικά και τα μετατρέπουν σε δημιουργίες που ομορφαίνουν τη ζωή πάνω στο πλοίο η οποία πολλές φορές είναι μονότονη.

Κρεμαστοί κήποι στο καπνιστήριο, σύνθεση με ακανόνιστα τοποθετημένα μπαμπού στο εστιατόριο του πληρώματος, γραμμικά ομοιώματα ψαριών, ξύλινα σκαλιστά με απεικονίσεις νησιών με πρώτη και καλύτερη τη ναυτομάνα Χίο, συνθέσεις από τα ζωή μέσα στη θάλασσα που είναι τοποθετημένες στα γραφεία στη γέφυρα και στους χώρους υποδοχής όπως η τρισδιάστατη απεικόνιση του κιτρινόπτερου τόνου.

Ξεχωρίζει το μότο των ναυτικών: «Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν το καλύτερο από το κάθε τι αλλά εκείνοι που δημιουργούν το καλύτερο από κάθε τι». Και η ευχή των ναυτικών του δεξαμενόπλοιου της ΤΕΝ είναι ένα αντιπολεμικό μήνυμα:

«Όπως η φύση αναζωογονείται την άνοιξη και απομακρύνεται από τον ψυχρό και σκληρό χειμώνα, έτσι να σταματήσουν τον πόλεμο και να απολαύσουν την τόσο μικρή μα τόσο πολύτιμη ζωή».

 

Διαβάστε ακόμα:

Kάρτα καυσίμων: Επιπλέον έκπτωση στη βενζίνη με τη χρήση της

Κικίλιας: Οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν «μάχη» για να εξασφαλίσουν πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα γίνει η αποπληρωμή – Επιλογές και έκπτωση 15% (vid)