«Στη Seanergy  αναγνωρίζουμε ότι οι δραστηριότητές μας μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την κοινωνία και την  οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούμε πάντα να εφαρμόζουμε τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της βιωσιμότητας και της εταιρικής ευθύνης.»

Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε στους μετόχους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης, εταιρείας της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά.

«Οι αρχές της βιωσιμότητας διατρέχουν την κουλτούρα και τις δραστηριότητές μας. Δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε αυτές τις αρχές διατηρώντας το υψηλότερο επίπεδο εταιρικής ηθικής και ακεραιότητας, καθώς και να λειτουργούμε με υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία» επεσήμανε και συνέχισε αναφερόμενος στα επιτεύγματα της εταιρείας:

« Το 2021 ήταν μια μετασχηματιστική χρονιά για τη SEANERGY, καθώς διαπρέψαμε σε πολλούς τομείς. Ο στόλος μας αυξήθηκε κατά 55% μέσω την προσθήκη επτά υψηλής ποιότητας ιαπωνικής ναυπήγησης  bulkers Capesize . Παράλληλα η αξία του στόλου  αυξήθηκε   κατά σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια .

–   Εκτελέσαμε νέες χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις ύψους 170,5 εκατ. δολαρίων, ξεκινώντας σχέσεις με νέους δανειστές, ενώ παράλληλα έγινε  απομόχλευσει  του ισολογισμού, βελτιώνοντας τους βασικούς όρους και μειώνοντας το κόστος των τόκων μας.

–   Με βάση τη μοναδική εμπορική μας στρατηγική και τις ισχυρές επιδόσεις της ναυλαγοράς των φορτηγών πλοίων  Capesize το 2021, δημιουργήσαμε ρεκόρ EBITDA ύψους 79 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 41 εκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας τις ισχυρότερες οικονομικές επιδόσεις στην ιστορία της εταιρείας».

Ο Σταμάτης Τσαντάνης δήλωσε  πολύ υπερήφανος για τα επιτεύγματα της ομάδας της SEANERGY κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης χρονιάς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της εταιρείας με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικούς της αποτυπώματος:

«Στο μέτωπο του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας, ήμασταν ιδιαίτερα δραστήριοι σε σημαντικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,  την εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας έρματος, την εγκατάσταση συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας σε επιλεγμένα πλοία του στόλου, καθώς και τη δοκιμή εναλλακτικών καυσίμων, όπως τα βιοκαύσιμα, σε συνεργασία με τους ναυλωτές μας.

Οι συνεχείς προσπάθειες και οι επενδύσεις μας στον τομέα αυτό θα διασφαλίσουν ότι θα βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση των πλοίων μας και θα επιτύχουμε εγκαίρως τους στόχους του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών  ρύπων. Επίσης, συνάψαμε το πρώτο δάνειο που συνδέεται με τη βιωσιμότητα με μια κορυφαία ευρωπαϊκή Τράπεζα».

Τέλος, τόνισε ότι η διοίκηση της εταιρείας ενίσχυσε  τη δέσμευσή της  προς τους ναυτικούς της  με ένα ευρύ φάσμα δράσεων που στοχεύουν στην περαιτέρω βελτίωση των  συνθηκών εργασίας και την ευημερία τους.

«Όλες αυτές οι δράσεις, καθώς και οι συνολικές επιδόσεις μας στον τομέα της βιωσιμότητας, περιλαμβάνονται στην παρούσα έκθεση ESG (Περιβάλλον , Κοινωνική και Διακυβέρνηση) Έκθεση, η οποία βασίζεται στα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρότυπα παγκοσμίως, αυτά του GRI (Global Reporting Initiative – GRI Standards), και του SASB (Sustainability Standards Accounting Board).

Η δέσμευσή μας  για βιωσιμότητα είναι εμφανής και μέσω της δέσμευσής μας προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το  2030, και ιδίως σε αυτούς που συνδέονται άμεσα με τον κλάδο μας και τις δραστηριότητες της εταιρείας μας» και κατέληξε λέγοντας:

«Μέσω της παρούσας έκθεσης, παρουσιάζουμε τις δεσμεύσεις, τις πρωτοβουλίες και τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα προς τα πληρώματα των πλοίων μας, τους υπαλλήλους μας, καθώς και τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη μας με διαφανή και ολοκληρωμένο τρόπο. Φιλοδοξία μας είναι να είμαστε μεταξύ των ηγετών στον τομέα αυτό, να είμαστε πρωτοπόροι στην εξέλιξη και να μεγιστοποιούμε τον θετικό μας αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην  κοινωνία, προωθώντας παράλληλα σταθερές πρακτικές διακυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη

Ταμειακά διαθέσιμα 7 δισ. σε 3 μήνες «εξαέρωσαν» το φυσικό αέριο και η ακρίβεια

Πλειστηριασμός: Στο σφυρί η… πινακοθήκη της οικογένειας Νίκα (λίστα και pics)

Τα σενάρια για τη Eurobank, τα σχέδια Χόλτερμαν, το fast track της Intrakat και η έκτακτη ανάγκη της Κηφισιάς