Νέο, σύγχρονο, υψηλού επιπέδου και ασφάλειας επιχειρησιακό κέντρο συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων θα αποκτήσει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), για να διευκολυνθεί το έργο της.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού, κάτω των ορίων, διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Δημιουργία σύγχρονου, υψηλού επιπέδου και ασφάλειας, επιχειρησιακού κέντρου συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων εποπτείας της αγοράς στο πλαίσιο της ΔΙΜΕΑ: ανακαίνιση υποδομών/κτιριακή ανακαίνιση».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη της διακήρυξης, αντικείμενο του έργου είναι η λειτουργική διαρρύθμιση και κτιριακή ανακαίνιση του 4ου ορόφου του κτιρίου επί της πλατείας Κάνιγγος, που περικλείεται από τις οδούς Χαλκοκονδύλη (πλατεία Κάνιγγος), Τζωρτζ, Καποδιστρίου και Κάνιγγος.

Η λειτουργική διαρρύθμιση και ανακαίνιση του 4ου ορόφου, αλλά και μιας αποθήκης στο Α υπόγειο, την οποία χρησιμοποιεί η υπηρεσία, θα γίνει σύμφωνα με τις διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες της ΔΙΜΕΑ, προκειμένου στους χώρους αυτούς να στεγαστεί το νέο Επιχειρησιακό Κέντρο της ΔΙΜΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, το 2023 διενεργήθηκαν από την ΔΙΜΕΑ 25.267 έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά 1.865 πρόστιμα αξίας περίπου 13,4 εκατ. ευρώ. Στόχος για φέτος είναι να πραγματοποιηθούν περισσότεροι και πιο στοχευμένοι έλεγχοι, ενώ η υπηρεσία θα ενισχυθεί εκτός από περισσότερους ελεγκτές και από σύγχρονο εξοπλισμό.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών είναι η 5η Φεβρουαρίου 2024 και η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί το πρωί της επόμενης μέρας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων.

Διαβάστε ακόμη

Το αμερικανικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο που επλήγη από τους Χούθι και η ελληνική ανάμιξη

Ισπανία: Εκατομμύρια πλαστικά πέλετ ξεβράζονται στις ακτές της (tweets)

Στάση εργασίας: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών την Πέμπτη 18/1

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ