Η εισηγμένη στην αμερικανική κεφαλαιαγορά Eagle Bulk Shipping επιβεβαιώνει την επίθεση με βλήματα στο Gibraltar Eagle, με ζημιές αλλά χωρίς τραυματισμούς.

Η αμερικανική πλοιοκτήτρια εταιρεία δηλώνει ότι συνεργάζεται με τις Αρχές, καθώς το φορτηγό πλοίο διαφεύγει από την ταραγμένη περιοχή.

Η εταιρεία, με στόλο από πλοία ξηρού φορτίου με έδρα το Κονέκτικατ, επιβεβαίωσε ζημιές σε ένα από τα bulker της από «άγνωστο βλήμα» νωρίτερα σήμερα, και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλήρωμα.

Η επίθεση επιβεβαιώθηκε και αποδόθηκε στην υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα πολιτοφυλακής Χούθι, η οποία έχει εμπλακεί σε μια εβδομαδιαία εκστρατεία επιθέσεων κατά της εμπορικής ναυτιλίας και των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Eagle Bulk έχουν εισέλθει η Danaos του δρ Ιωάννη Κούστα, η Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη. Όμως, το ελληνικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στα δύο αυτά ελληνικά ονόματα.

Στις 12 του περασμένου Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι η Star Bulk Carriers Corp., μια παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία που επικεντρώνεται στη μεταφορά χύδην ξηρών φορτίων, με επικεφαλής τον Πέτρο Παππά, και η Eagle Bulk Shipping Inc., ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες – διαχειριστές στον κόσμο στον τομέα των μεσαίου μεγέθους πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, έχουν συνάψει οριστική συμφωνία για τη συγχώνευσή τους. Θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη εταιρεία με 180 φορτηγά πλοία.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: «Παράνομες και ενάντια στην ελευθερία της ναυσιπλοϊας οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα»

Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «Chios DF» και αγόρασε άλλα πέντε

Γιάννης Παππάς: «€11 εκατ. άμεσα για το μεταφορικό ισοδύναμο – Ερχεται το 2025 η Κάρτα του Νησιώτη»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ