Οικονομία

ΕΦΚΑ – 120 δόσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιοι εξαιρούνται

  • newsroom


Η προθεσμία αυτή αφορά σε οφειλές που έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ – Πώς θα αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας

Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η προθεσμία για τις αιτήσεις που αφορούν στην υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για τις 120 δόσεις, η προθεσμία αυτή αφορά σε οφειλές που έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΚΕΑΟ και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ:

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει τους οφειλέτες του Φορέα –ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ μέχρι 7/10/2019- ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4611/2019.

Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη λήξη αφορά σε οφειλέτες των οποίων οι οφειλές έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η υποβολή της αίτησης στο ΚΕΑΟ (μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών) και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υπαγωγής των οφειλετών στην ανωτέρω ευεργετική ρύθμιση εξελίσσεται ηλεκτρονικά σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού – επανυπολογισμού των οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr), ενώ στο δεύτερο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος ρύθμισης των οφειλών στον σύνδεσμο του ΚΕΑΟ στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Διευκρινίζεται ότι για οφειλέτες των οποίων τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ ή έχει διαβιβαστεί μέρος αυτών ή αυτά βρίσκονται σε στάδιο διόρθωσης από τον e-ΕΦΚΑ, δεν ισχύει η προαναφερόμενη λήξη προθεσμίας, αλλά οι εν λόγω οφειλέτες θα μπορούν να προβούν σε ρύθμιση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ μετά το πέρας της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, αφού διαβιβαστούν οι εν λόγω οφειλές.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτρονική ταυτότητα Κτηρίων: Προς τρίμηνη παράταση οι μεταβιβάσεις ακινήτων με βεβαίωση μηχανικού

Moody’s: Η Ελλάδα διαθέτει τη δυναμική να εμφανίσει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα

Evergrande: Η Κίνα προτρέπει κρατικές εταιρείες να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία του ομίλου