Τις τελευταίες εκκρεμότητες που έχουν με την εφορία για το 2023 καλούνται να διευθετήσουν οι φορολογούμενοι, κατά τον τελευταίο μήνα του έτους. Οι πληρωμές που πρέπει να γίνουν αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, στον φόρο εισοδήματος, στις αποδείξεις και στα τέλη κυκλοφορίας για το 2024.

Αναλυτικά:

ΕΝΦΙΑ: Άλλη μία δόση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθεί τον Δεκέμβριο, από 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Όποιος δεν καταβάλει την 8η δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος του έτους, θα επιβαρυνθεί με τις ανάλογες προσαυξήσεις.

Φόρος εισοδήματος: Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβάλουν την 6η δόση του φόρου εισοδήματος όσοι δεν επέλεξαν την εφάπαξ εξόφλησή του, για να κερδίσουν έκπτωση 3%. Μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα θα πρέπει επίσης να τακτοποιηθούν ρυθμίσεις οφειλών, η επιστροφή μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες.

Αποδείξεις: Με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας ή μέσω e-banking θα πρέπει να έχει καλυφθεί το 30% του εισοδήματος των μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και εισοδηματιών, μέχρι το τέλος του 2023.

Μάλιστα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει υποχρεωτικά να εμφανίσουν καθαρά κέρδη μέσω της ελάχιστης αμοιβής 10.920 ευρώ, ειδάλλως θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22%, όπως προβλέπει ο φορολογικός νόμος για τους ίδιους, αλλά και για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια.

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας 2024, αν και είθισται να δίνεται παράταση από το υπουργείο Οικονομικών. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ενδέχεται οι πολίτες να πρέπει να πληρώσουν το διπλάσιο ποσό.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024 έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα εκτυπώσουν χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους για το TAXISNet, είτε συμπληρώνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ τους.

Διαβάστε ακόμη  

Τράπεζες: Ο «λογαριασμός» της διάσωσης και τα έσοδα του Δημοσίου από την αποεπένδυση

Δημοσκόπηση GPO: Στη σωστή κατεύθυνση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο λέει το 59,8% (γραφήματα)

Σαρίτα Βαρούχ: Η Ελλάδα αποτελεί για την Uber μια αγορά με σημαντική προοπτική

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ