Οικονομία

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οξεία αντιπαράθεση με αιχμή τις υπερωρίες

  • newsroom


Συμψηφισμό των υπερωριών μόνο με αίτημα του εργαζόμενου προτείνει ο Κ. Χατζηδάκης – Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν τα συνδικάτα με αφετηρία την απεργία της 4ης Μαΐου για την εργατική Πρωτομαγιά

Εναλλακτικές λύσεις για τον συμψηφισμό των υπερωριών που αποτελεί σημείο τριβής του υπό κατάρτιση εργασιακού νομοσχεδίου εξετάζει το υπουργείο Εργασίας την ώρα που συνεχίζεται η ανταλλαγή πολιτικών πυρών μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ενώ κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν και τα συνδικάτα με αφετηρία την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΓΣΕΕ που προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τρίτη 4 Μαΐου για την εργατική Πρωτομαγιά προανήγγειλε και νέες κινητοποιήσεις επισημαίνοντας ότι «οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα».

Ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε σε χθεσινές τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι ο συμψηφισμός των υπερωριών, η λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, θα γίνεται μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως των εργαζομένων όπως ακριβώς συμβαίνει την αίτηση για τη χορήγηση της ετήσιας αδείας του και όχι κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο εργαζόμενος μπορεί να ζητήσει τον συμψηφισμό των υπερωριών με μειωμένο ωράριο ρεπό η άδεια προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ίδιος. Ως παράδειγμα ανέφερε τον εργαζόμενο που θέλει να μαζέψει τις ελιές ή τον εργαζόμενο φοιτητή που θέλει να πάρει άδεια για να διαβάσει κατά την εξεταστική περίοδο.

Το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας αρχικά προέβλεπε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν τους εργαζόμενους έως και 10 ώρες την ημέρα κατά μέγιστο χωρίς πρόσθετη αμοιβή ανάλογα με τις ανάγκες τους. Οι επιπλέον ώρες θα αποθηκεύονται σε «τράπεζα χρόνου» και θα «επιστρέφονται» στους εργαζόμενους εντός έξι μηνών με τη μορφή μειωμένου ωραρίου ή ρεπό ή ημερών άδειας. Δε θα θίγεται ωστόσο η θεμελιώδης αρχή του 8ώρου και η εβδομάδα των 40 ωρών απασχόλησης. Δηλαδή αν ένας εργαζόμενος δουλέψει επί 10 ώρες ημερησίως για 4 μέρες μια εβδομάδα, κάποια άλλη εβδομάδα θα εργαστεί 32 ώρες ώστε να διατηρηθεί ο μέσος όρος των 40 ωρών εβδομαδιαίως για 5ήμερη απασχόληση.

Για να εφαρμοστεί η λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου μέσω επιχειρησιακής η μέσω ατομικής σύμβασης.

Το εργασιακό νομοσχέδιο πριν δει το φως της δημοσιότητας έχει ήδη ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη κάνοντας λόγο για φιλελεύθερες πρακτικές και εμπαιγμό προς τους εργαζομένους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

«Κούρεμα» ενοικίων: Μαζικές καταβολές αποζημιώσεων την επόμενη εβδομάδα

Ετσι θα είναι η νέα ξενοδοχειακή άφιξη πολλών… αστέρων από τον Ιούλιο στην Ομόνοια

Βαράγκης: Η D-Day για τη διάσωση… «δια χειρός Κυριάκου»