Στο 3,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, από 3,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιοποίησε σήμερα τις εναρμονισμένες τιμές, ώστε να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ΕΕ. Σημειώνεται ότι στην  προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για πληθωρισμό 3,2% ενώ, έναν χρόνο πριν, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανερχόταν σε 6,5%.

Η εικόνα σε Ευρωζώνη – Ε.Ε.


Στην Ευρωζώνη, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,6% τον Φεβρουάριο , από 2,8% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Έναν χρόνο πριν, ο πληθωρισμός είχε σκαρφαλώσει στο 8,5%.

 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 2,8% τον Φεβρουάριο από 3,1% τον Ιανουάριο και ενώ έναν χρόνο πριν ανερχόταν σε 9,9%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λετονία και τη Δανία (0,6%), και ακολουθεί η Ιταλία (0,8%).

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (7,1%), στην Κροατία (4,8%) και στην Εσθονία (4,4%).

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 20 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε πέντε και αυξήθηκε σε δύο.

Τον Φεβρουάριο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,73), τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνός (+0,79 ποσοστιαίες μονάδες) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,42 ποσοστιαίες μονάδες). Στην ενέργεια οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,36%.

Διαβάστε ακόμη:

Το γκαράζ στο κέντρο της Αθήνας που πήρε διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής

«Τρέχει» η ανακαίνιση της Αίγλης Ζαππείου

Πώς θα γίνει η διασύνδεση της εφορίας με το ΓΕΜΗ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ