Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή του κρέατος με τους καταναλωτές να το μειώνουν αισθητά καθώς η Ελλάδα  συγκαταλέγεται στους πρωταθλητές της Ευρωζώνης στην ακρίβεια.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στη χώρα μας άγγιξαν το 20% σε σχέση με πέρυσι την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Μόνο η Πορτογαλία ανταγωνίζεται την Ελλάδα στις αυξήσεις. «Το κρέας έχει τσιμπήσει πάρα πολύ. Το μοσχάρι του γάλακτος που το έπαιρνα εγώ 14 ευρώ έχει πάει 20», δήλωσε πολίτης στο ΟPEN ενώ άλλος είπε «Και το χοιρινό έχει πάρει απάνω γύρω στο 1 ευρώ και τα κοτόπουλα έχουν πάρει επάνω, όσο έπαιρνα ένα κοτόπουλο παίρνω μισό».

Με τις ανατιμήσεις στα κρεατικά να τρέχουν συνεχώς, αρκετοί καταναλωτές μειώνουν τις ποσότητες που προμηθεύονται, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνα αγοράς ενόψει του Πάσχα. Το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο όταν στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%. Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1% όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που αυξήθηκε 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.

«Το αρνί για παράδειγμα πέρυσι κυμάνθηκε στα 13 ευρώ, φέτος θα είμαστε σίγουρα πάρα πολύ κοντά στο 14. Και σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά γιατί όλο τον χειμώνα πέρσι κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπαμε ανατιμήσεις προς τα πάνω και υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την τιμή του μοσχαριού», τόνισε από την πλευρά του ο κρεοπώλης, Σήφης Φουντοραδάκης.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν στήριξη από την Πολιτεία για να επιβιώσουν. «Κατά 70 περίπου με 75% κάνουμε εισαγωγή στο κόκκινο κρέας το μοσχαρίσιο. Δεν στηρίχθηκε η παραγωγή η δικιά μας η βοοτροφική στην παραγωγή κρέατος στην Ελλάδα», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος.

Σημειώνεται ότι, από την Τετάρτη κάνει πρεμιέρα το καλάθι των νονών με παιχνίδια, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις για το καλάθι του Πάσχα.

 

Διαβάστε ακόμα

Οι φήμες για την αναγγελία εκλογών, το τζάμπα ακίνητο στο κέντρο, το Sefflix και ο ηθοποιός με τα μετρητά!

Το καλάθι του νοικοκυριού, το bitcoin, o χρυσός και το …σουβλάκι – Αυτές ήταν οι απαντήσεις του Chat GPT στις ερωτήσεις μας

Μύκονος: «Βαρύ» σφυρί για δύο βίλες στον Κούνδουρο με τιμή εκκίνησης 3,4 εκατ. ευρώ (pics)