Οικονομία

Moody’s, Scope Ratings, R&I: Αξιόπιστες οι προβλέψεις του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

  • newsroom


Υψηλόβαθμα στελέχη των οίκων αξιολόγησης είχαν τηλεδιασκέψεις με αρμόδια στελέχη του ΕΔΣ

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Moody’s, R&I και Scope Ratings είναι συνομιλητές του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ) από το οποίο ζητούν τις εκτιμήσεις του για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την αξιοπιστία των προβλέψεων του.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμα στελέχη του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s, επιφορτισμένα με την παρακολούθηση, μεταξύ άλλων, και της ελληνικής οικονομίας είχαν τηλεδιασκέψεις με αρμόδια στελέχη του ΕΔΣ, στις 14 Οκτωβρίου 2020 και στις 6 Απριλίου 2020.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΕΔΣ και του ιαπωνικού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης R&I και την 1η Νοεμβρίου 2019, είχε προηγηθεί μία ακόμα συνάντηση στα γραφεία του ΕΔΣ. Επίσης κλιμάκιο στελεχών του γερμανικού οίκου αξιολόγησης Scope Ratings, είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΔΣ στις 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με αντικείμενο τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τα στελέχη των οίκων υπέβαλλαν σειρά ερωτήσεων στα στελέχη του ΕΔΣ, εμπιστευόμενοι απόλυτα το επιστημονικό κύρος του Συμβουλίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον, στο τέλος του μήνα, το τριμηνιαίο Δελτίο του ΕΔΣ με τις Μακροοικονοµικές & ∆ηµοσιονοµικές Εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας που αποτυπώνει διεξοδικά και τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, ότι το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο συστάθηκε ως Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με τον Νόμο 4270/2014, και ενεργοποιήθηκε μετά τον διορισμό του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο του 2015. Ενώ, όλες οι δημόσιες αρχές και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου έχουν υποχρέωση να παρέχουν πληροφορίες και να συνδράμουν το ΕΔΣ και τους εντεταλμένους υπαλλήλους του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών – Πάνω από €26,1 δισ. οι προσφορές για το 30ετές ομόλογο (Upd)

Θωμάς Λιακουνάκος: Το «zero point» ενός πρώην «βασιλιά» των εξοπλισμών

Ερευνα: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στα ελληνικά λιμάνια

 

Απόρρητο Απόρρητο