Οικονομία

Πιερρακάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και το 5G ενισχύουν την επιχειρηματικότητα

  • newsroom


Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη σημασία της τεχνολογίας και της απλοποίησης των διαδικασιών στην καθημερινότητα των πολιτών

Τη σημασία που έχει για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη, σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας χθες το απόγευμα σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΑΑ), στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι σχεδιάζονται από το υπουργείο 448 ενέργειες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ πολλές από αυτές θα συνδράμουν στην ενίσχυση του επιχειρείν.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που θα φέρει σε όλους τους τομείς -και στο επιχειρηματικό περιβάλλον- το 5G, ενώ σχετικά με τη σημασία της τεχνολογίας, υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός μειώνει τις ανισότητες, καθώς βοηθά όλους τους πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως τους εργαζόμενους γονείς, τους φορολογούμενους και τα άτομα με αναπηρία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της διοίκησης του επιμελητηρίου και εκπροσώπων επαγγελματικών κλάδων, ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τελειώσει άμεσα η ταλαιπωρία των πολιτών στη μεταβίβαση ακινήτων και οχημάτων, μίλησε για τη συνεργασία του με άλλα υπουργεία -όπως το Εργασίας- για την επίλυση προβλημάτων, όπως το να βγαίνουν ταχύτερα οι συντάξεις, είδε θετικά την πρόταση συμμετεχόντων για τη δημιουργία help desk προκειμένου να διορθώνονται ανθρώπινα λάθη και αναγνώρισε τη βοήθεια που παρέχει ο κλάδος των λογιστών σε πολίτες που δεν έχουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες.

Δημιουργία τουλάχιστον 2.000 e-shop

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, από την πλευρά του, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου και στην ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους.

Όπως είπε ο ίδιος: «Ήδη προχωράμε στη δημιουργία τουλάχιστον 2.000 e-shop για επιχειρήσεις, ένα πρότζεκτ του Επιμελητηρίου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Εφόσον μας ενισχύσετε οικονομικά, γιατί όπως καταλαβαίνετε το Επιμελητήριο δεν έχει απεριόριστους πόρους, μπορούμε να αναβαθμίσουμε ψηφιακά πολλές περισσότερες επιχειρήσεις.

Έχουμε κάνει πιλοτικά την εφαρμογή του προγράμματος εικονικής περιήγησης σε δεκάδες επιχειρήσεις στην Πλάκα και το Μοναστηράκι, όμως προσδοκούμε στη συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε ανάλογη χρηματοδότηση έτσι ώστε να αποκτήσουν παρόμοιο πρόγραμμα ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις».

Διαβάστε ακόμη

Αγώνας δρόμου για τον Πτωχευτικό Νόμο – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την έκδοση των ΚΥΑ

Attica Group: Συμφωνία ναυπήγησης 3 Catamaran για Αργοσαρωνικό κόστους €21 εκατ.

MLS μετά το «φέσι» στους ομολογιούχους: Φέρνουμε πρόταση στη γενική συνέλευση

 

Απόρρητο Απόρρητο