Οικονομία

Συν-Εργασία: Mέχρι πότε παρατείνεται – Ποιοι εργαζόμενοι εντάσσονται

  • newsroom


Oι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό Συν-Εργασία για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 - Ποια τα κριτήρια

Έχει ξεκινήσει ήδη  η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει παραταθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Ποιοι εντάσσονται στον Μηχανισμό

Δικαίωμα ένταξης στον Μηχανισμό Συν-Εργασία έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν προσληφθεί με όρους πλήρους απασχόλησης, έως την 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021, εφόσον πληρούν τα απαραίτητα οικονομικά κριτήρια, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν για την ένταξή τους κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021.

Β. Για τον  Οκτώβριο – α’ φάση

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ – ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» από επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2021 εντός της κάτωθι προθεσμίας:

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων 1/10/2021- 31/10/2021

Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τον μήνα Οκτώβριο.

Γ. Για τον Σεπτέμβριο – β’ φάση

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’- ΦΑΣΗ)» εντός της κάτωθι προθεσμίας:

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων 1/10/2021-11/10/2021

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπολογισμός ανάπτυξης με αυξημένους φόρους αλλά και μέτρα στήριξης

VICKO: Ισχυρά «αντισώματα» για την ελληνική «Zara Home»

Pandora Papers: Παγκόσμιος σάλος από τις αποκαλύψεις για τις offshore – Και η Ελλάδα στις λίστες