Θετικές εξελίξεις στην οικονομία και αλλαγή προτεραιοτήτων ή αναγκών (όπως πχ από την Ενέργεια προς τα Τρόφιμα και άλλα βασικά είδη διαβίωσης) δημιουργούν  τα περιθώρια για επέκταση ων μέτρων στήριξης.  Την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης εξέφρασε εμμέσως ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνοντας  στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πως  «έχουμε μία καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και όπως φαίνεται αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος ώστε να ληφθούν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός».

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ανησυχία του για τις αυξήσεις τιμών που παρατηρούνται, διαπιστώνοντας πάντως ότι το πρόβλημα αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως είπε, ο πληθωρισμός φέτος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 5%. Αν και χαμηλότερος από πέρυσι, οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν και με μικρότερο ρυθμό, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να καταβληθεί εκ νέου έκτακτο επίδομα το Πάσχα όπως πέρυσι ή τα Χριστούγεννα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις τις οποίες θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός.

Δεδομένου μάλιστα, όπως επεσήμανε, ότι η αβεβαιότητα παραμένει και «οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, στην κυβέρνηση έχουν εντοπίσει ότι αντιμετωπίστηκε μεν το πρόβλημα στις τιμές ρεύματος, αλλά οι αυξήσεις έχουν μετακυλιστεί πλέον στις τιμές τροφίμων και στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, είπε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Όσον αφορά ζητήματα που σχετίζονται με πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αποτελούν αντικείμενο συζήτησης της επόμενης τετραετίας.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

«Market pass»: Διπλές και τριπλές πληρωμές τον Μάρτιο