Οικονομία

Τσακίρης: Έρχεται νέα δράση χρηματοδότησης για την εστίαση

  • newsroom


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά – Παράταση στο πρόγραμμα για τα θερμαντικά σώματα

Το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι δύο χρηματοδοτικά εργαλεία που θα λειτουργούν συμπληρωματικά. Το Ταμείο Ανάκαμψης θα είναι εμπροσθοβαρές, ενώ το ΕΣΠΑ αφορά σε περίοδο επτά ετών και σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάι.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι το υφιστάμενο ΕΣΠΑ θα έχει εκταμιευθεί πλήρως μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 για να μη χαθεί κανένα ευρώ, ενώ ήδη το νέο ΕΣΠΑ είναι σε διαπραγμάτευση στην ΕΕ. Όπως είπε ο υφυπουργός, πρόκειται για ένα μεγάλο πακέτο, που μαζί με την εθνική συμμετοχή φτάνει στα 26 δισ. ευρώ

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στο νέο ΕΣΠΑ σχεδιάζονται για την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστιασμένες δράσεις, που να αφορούν στη μετά την πανδημία εποχή, ενώ συμπλήρωσε ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για ευελιξία και ταχύτητα στις πληρωμές.

Ειδικότερα για την εστίαση, «ο κλάδος που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα», ο υφυπουργός είπε ότι ετοιμάζεται μια νέα δράση χρηματοδότησης που αφορά «κεφάλαιο κίνησης ή μάλλον επανεκκίνησης ή κάλυψης ζημιών και πρόκειται για λεφτά στο χέρι». Πρόσθεσε δε ότι παρόμοιο μοντέλο θα ακολουθηθεί και για τον τουρισμό, για την επανεκκίνηση και σε αυτόν τον κλάδο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η διάρκεια των παροχών εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι «αν πάνε όλα καλά, θα είναι εφάπαξ».

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και σε δύο προγράμματα που τρέχουν τώρα και έχουν αυξημένη ζήτηση: Για τη δράση που αφορά στα θερμαντικά σώματα θα δοθεί παράταση μετά τις 28 Απριλίου και ίσως και για τον χειμώνα που έρχεται, ενώ για τη δράση για τα «e shop» θα κλείσει για λίγες μέρες, θα πληρωθούν όσοι εντάχθηκαν και θα ξανανοίξει να μπουν οι επόμενοι, μέχρι εξάντλησης των κεφαλαίων.

Διαβάστε ακόμη

Τιμή – στόχος τα 11 δολ. για την Performance Shipping της Οικογένειας Παληού

Νίκολας Νεγκροπόντε: Ο ανταγωνισμός είναι ο σύγχρονος βασιλιάς

Εγνατία: Συνεχίζεται ο διαγωνισμός απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής από την Ελλάκτωρ

Απόρρητο Απόρρητο