Ρεκόρ εισπράξεων στην Πορτογαλία από τον τουρισμό το 2023, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, ο οποίος αναμένει ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και το 2024.

Όπως ανακοίνωσε ο Νούνο Φαζέντα, τα τουριστικά έσοδα ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ το 2023 έναντι 21,1 δισ. ευρώ το 2022. Επίσης, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 10,5% την προηγούμενη χρονιά.

«Ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του τουρισμού στην Πορτογαλία» δήλωσε ο Φαζέντα. «Το 2024 θα αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο από ό,τι το 2023» πρόσθεσε.

Οι τουρίστες από τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία – τις κύριες αγορές της Πορτογαλίας – συνέβαλαν στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα της Ιβηρικής, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι αυξήσεις από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Ο Φαζέντα προέβη στις παραπάνω δηλώσεις στο περιθώριο συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Λισαβόνα για τον τουρισμό, στο οποίο οι αξιωματούχοι έκαναν το ντεμπούτο μιας νέας καμπάνιας με τίτλο «Δεν είναι τουρισμός, είναι φουτουρισμός». Στόχος του είναι να προωθήσει τον αειφόρο τουρισμό που ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες όλο το χρόνο.

Ενώ ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 15% της οικονομίας της Πορτογαλίας και το 9% των θέσεων εργασίας, η απερχόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση κατηγόρησε τις βραχυπρόθεσμες τουριστικές μισθώσεις ότι τροφοδοτούν την έλλειψη στέγης. Στη Λισαβόνα, οι τιμές των κατοικιών είναι πλέον υψηλότερες από ό,τι στο Μιλάνο, τη Μαδρίτη και το Βερολίνο,

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Αυτές είναι οι επενδυτικές επιλογές για το 2024 – Ποιες μετοχές προτείνει

Καμπανάκι ύφεσης στην Ευρωζώνη – Νέα πτώση του δείκτη PMI

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,4% η ανεργία τον Νοέμβριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ