(Τελευταία ενημέρωση: 13:52) Στο 1,6 δισ. ευρώ ανέρχονται οι προσφορές για το ομόλογο υψηλής εξασφάλισης που εκδίδει η Eurobank με στόχο τη συγκέντρωση 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των MREL στόχων. Δηλαδή τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL), του ομίλου, ενόψει της αύξησης των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού (risk weighted assets) που θα δημιουργήσει η απορρόφηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Η έκδοση καλύφθηκε πάνω από τρεις φορές και το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε χαμηλότερα από το αρχικό το οποίο ήταν στο 6,25%.

Πρόκειται για έκδοση senior preferred τίτλο, 6NC5, δηλαδή εξαετούς διάρκειας με non call για τα πρώτα πέντε έτη.

Η τράπεζα έδωσε εντολή σε Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Societe Generale να «τρέξουν» την έκδοση, η οποία, σημειωτέον, αξιολογείται με Βa1 με θετικό outlook από Moody’s, BB- με θετικό outlook από S&P και BB με σταθερό outlook από τον οίκο Fitch.

Σημειώνεται ότι η έκδοση έρχεται σε μια γενικότερα ευνοϊκή συγκυρία, καθώς η απόδοση του 10ετούς έχει υποχωρήσει στο 3,765% (από περίπου 4,6% στις αρχές του έτους) ενώ το spread έχει υποχωρήσει στις 119 μονάδες βάσης από 235 στις αρχές του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της κάλυψης των στόχων MREL, στις αρχές του 2023 η Eurobank ολοκλήρωσε την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ με τοκομερίδιο 7%.

Διαβάστε ακόμη

Ρουμανικά ΜΜΕ: Προς ολοκλήρωση το deal του ΟΤΕ για την πώληση της Telekom Romania στην Clever Media

Πλειστηριασμός: Παράταση στο «θρίλερ» για τη βίλα Βγενόπουλου με αναστολή στο «παρά πέντε» (pics)

O Χαβιέρ, ο Αλέξης και ο Γιάνης (θυμάστε;), ο Γαβριήλ βγαίνει στην αγορά, το deal του ΟΤΕ στη Ρουμανία, το ευρωομόλογο του Τιτάνα και οι εταιρείες της πληροφορικής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ